RIVM: “Aantal Groningse coronapatiënten in ziekenhuis blijft stabiel”

nieuws

Het aantal coronapatiënten uit de gemeente Groningen dat behandeld moet worden in een ziekenhuis blijft in vergelijking met Hemelvaartsdag stabiel. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM die vrijdagmiddag bekend werden gemaakt.

Volgens de Rijksdienst zijn er nu 7,7 mensen uit de gemeente die met een coronabesmetting behandeld moeten worden in het ziekenhuis. In absolute aantallen zijn dit achttien personen. Dit aantal is al ruim een week stabiel. De gemeente Pekela heeft statistisch gezien de meeste inwoners in het ziekenhuis, 32,8. De gemeenten Appingedam, 25,8 en Delfzijl, 24,3, volgen op respectievelijk plaatsen twee en drie.

Landelijk stierven er dertien mensen aan het coronavirus. Het totaal aantal doden komt daarmee op 5.788. Deze personen kwamen niet allemaal afgelopen etmaal om het leven. Er zit een vertraging in het moment van overlijden en het moment dat het meegenomen wordt in de statistieken. Negen mensen moesten opgenomen worden in een ziekenhuis. Daarmee zijn er nu 11.649 patiënten die in een ziekenhuis liggen of hebben gelegen. Het aantal besmette personen staat nu op 44.888. De afgelopen dag kwamen er 188 bewezen besmettingen bij.

Deel dit artikel: