RIVM: “Aantal coronapatiënten in gemeente Groningen blijft stabiel”

nieuws

Het aantal coronapatiënten uit de gemeente Groningen dat in ziekenhuizen verblijft is in vergelijking met zaterdag stabiel gebleven. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM die zondagmiddag bekend werden gemaakt.

Volgens de Rijksdienst verblijven er nu 7,7 mensen op de 100.000 inwoners in een ziekenhuis. In absolute aantallen zijn dit achttien personen. Dit aantal is al twee weken stabiel. Ook in de rest van de provincie is de situatie stabiel. De gemeente Pekela heeft statistisch gezien met 32,8 de meeste besmettingen. De gemeenten Appingedam, 25,8 en Delfzijl, 24,3, volgen op respectievelijk plaatsen twee en drie.

Landelijk kwamen er volgens het RIVM vijf personen te overlijden. Het totaal aantal sterfgevallen komt daarmee op 5.956. Deze mensen zijn niet allemaal afgelopen etmaal overleden. Er zit namelijk een vertraging in het moment van overlijden en het moment dat het overlijden mee wordt genomen in de statistieken. Het aantal mensen dat in een ziekenhuis verblijft of heeft verbleven is toegenomen met acht tot 11.735. Bij 185 mensen werd COVID-19 vastgesteld waarmee het totaal aantal besmettingen nu op 46.442 komt.