Minder toiletten en alleen restaurantbezoekers op dakterras na heropening Forum Groningen

nieuws
Foto: Rick van der Velde

Als het Forum Groningen op 1 juni weer opent voor publiek, moeten bezoekers rekening houden met een flinke reeks aan maatregelen en beperkingen. Dat schrijft het Forum Groningen dinsdagochtend op zijn website.

Naast de bekende maatregelen, zoals deze nu al op veel andere plekken gelden (1,5 meter afstand, niet komen bij gezondheidsklachten), houdt het Forum het dakterras voorlopig gesloten voor alle bezoekers, behalve van gasten van restaurant NOK. Hiervoor moet worden gereserveerd. Verder wordt geadviseerd zoveel mogelijk gebruik te maken van roltrappen om hogerop te komen in het gebouw. Er mag slechts één huishouden in de lift.

Ook zijn niet alle toiletten beschikbaar. Alleen de toiletten en de verschoonruimte bij Wonderland, het invalidentoilet op de begane grond en de toiletten in het filmgebied zijn open. Verder zijn ook alle publieke computers afgesloten, mensen moeten hun eigen hardware meenemen.

Verder gaan bibliotheekboeken na inleveren 36 uur in quarantaine. Boeken en DVD’s in de bieb mogen eigenlijk alleen aangeraakt worden als de bezoeker ze wil lenen.

Deel dit artikel: