Kledingbank Maxima gaat na drie maanden weer open voor het publiek

nieuws
Foto: Yvonne Alserda

Kledingbank Maxima aan de Oosterhamriklaan in de stad Groningen gaat vanaf dinsdag 2 juni weer open voor het publiek. De winkel is bijna drie maanden dichtgeweest.

Door de coronamaatregelen moest men de deuren in maart verplicht sluiten. Vanaf komende dinsdag gaat men weer voorzichtig open. Van 2 juni tot en met 2 juli zal de winkel alleen op dinsdag en donderdag geopend zijn van 10.00 tot 14.00 uur. Er is enkel kinderkleding voor de leeftijdscategorie nul tot twaalf jaar beschikbaar. Daarnaast zijn uitsluitend klanten van de Voedselbank welkom.

Om alles in goede banen te leiden gaat men werken met verschillende veiligheidsvoorschriften. Zo mogen er maar zes klanten tegelijkertijd naar binnen, zijn kinderen niet welkom is, de winkeltijd beperkt tot een kwartier en moet er verplicht gewinkeld worden met een mandje. Vrijwilligers van de winkel gaan er op toezien dat de regels worden nageleefd.

Dat men er juist nu voor kiest om weer open te gaan heeft te maken met het herstarten van de scholen. Maxima wil er voor gaan zorgen dat kinderen in goede en mooie kleding in de klas kunnen zitten.

Meer informatie is te vinden op de website van Kledingbank Maxima.

Foto: Yvonne Alserda
Deel dit artikel: