GGD: ‘Geen nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen’

nieuws
Afbeelding: TheDigitalArtist via Pixabay

In de provincie Groningen zijn sinds afgelopen woensdag geen nieuwe coronabesmettingen geconstateerd. Ook is het aantal mensen dat overleed aan COVID-19 ongewijzigd. Dat meldt de GGD Groningen donderdagmiddag.

Woensdag werd voor het laatst een besmetting vastgesteld. Het totaal aantal besmettingen in de provincie staat op 353. Het daadwerkelijke aantal besmettingen ligt hoger, niet alle inwoners met klachten worden getest. Het aantal mensen dat overleden is staat op zestien. Dit aantal is sinds afgelopen vrijdag stabiel.

Volgens het RIVM kwamen landelijk in het afgelopen etmaal 27 coronapatiënten te overlijden. Het totaal aantal doden komt hiermee op 5.775. De slachtoffers zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur overleden. Er zit een vertraging tussen het moment van sterfte en het moment dat het meegenomen wordt in de statistieken. 13 Patiënten moesten afgelopen dag opgenomen worden in een ziekenhuis waarmee het aantal mensen dat in een ziekenhuis ligt, of heeft gelegen, nu op 11.640 staat. Bij 253 mensen werd de afgelopen dag het COVID-19 virus vastgesteld, waarmee het totale aantal besmettingen op 44.700 komt.

Deel dit artikel: