GGD: “Geen nieuwe coronabesmettingen in Groningen”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In de provincie Groningen zijn sinds zaterdag geen nieuwe coronabesmettingen geconstateerd. Dat blijkt uit cijfers van de GGD die zondagmiddag gepresenteerd werden.

Volgens de GGD zijn er in de provincie nu 353 personen positief getest op het coronavirus. Dit aantal is sinds afgelopen woensdag stabiel. Een week geleden stond het aantal besmettingen op 352. De GGD laat weten dat het daadwerkelijke aantal besmettingen naar alle waarschijnlijkheid hoger ligt. Niet iedereen met klachten wordt namelijk getest. Het aantal mensen dat kwam te overlijden aan het virus blijft staan op zeventien.

Het RIVM liet eerder in de middag weten dat er landelijk elf mensen kwamen te overlijden aan corona. Het totaal aantal doden komt daarmee op 5.822. Dertien mensen moesten opgenomen worden in een ziekenhuis. Het aantal patiënten dat nu in een ziekenhuis verblijft, of heeft verbleven, komt daarmee op 11.672. Het aantal mensen dat positief getest is op COVID-19 staat sinds zondag op 45.236 nadat bij 172 mensen het virus is aangetroffen.