FC Groningen richt stichting ‘Laat ons weer eens juichen’ op voor goed doel

sport
Foto: fcgroningen.nl

FC Groningen gaat, samen met supporters, de stichting ‘Laat ons weer eens juichen’ oprichten. De stichting haalt geld op voor 1000 seizoenskaarten voor de club, die vervolgens aan supporters onder de armoedegrens worden gegeven.

Vanuit supportersgeledingen ontstond de wens om kaarten te verstrekken aan mede-supporters, die om financiële redenen niet (meer) in staat zijn een seizoenkaart bij FC Groningen aan te schaffen. Om maatschappelijke donaties aan de club te bundelen en te coördineren wordt nu de nieuwe stichting opgericht. John de Jonge, voorzitter van de Supportersvereniging FC Groningen, neemt plaats in het bestuur. Burgemeester Koen Schuiling gaat toezicht  houden op het proces van toekenning van de kaarten en het aanwijzen van goede doelen. Erik Nevland wordt ambassadeur van de stichting.

De campagne ‘Laat ons weer eens juichen’, bedoeld om FC Groningen door de coronacrisis te loodsen middels de verkoop van seizoenskaarten, leidde tot diverse initiatieven onder oud-spelers, supporters en sponsors van de club. Oud-speler Erik Nevland kwam al met het idee om de club te helpen door twee gekochte seizoenskaarten ter beschikking te stellen aan een goed doel. In samenspraak met de Supportersvereniging FC Groningen ontstond het plan een breed maatschappelijk fonds op te richten. Dertig voormalige medespelers, ex-stafleden en oud-bestuurders verbonden zich aan de actie van de Noor.