Knelpunten westelijke ring aangepakt

De gemeente neemt maatregelen om de  westelijke ring tussen Paddepoel en  Vinkhuizen te verbeteren. Het gaat om de bereikbaarheid, verkeersveiligheid en lawaaioverlast.

De ontsluiting van het woon- en winkelgebied Reitdiephaven op de rotonde bij de aansluiting van de Professor Uilkensweg op de Friesestraatweg wordt verbeterd. De fietstunnels bij de Siersteenlaan en Friesestraatweg worden veiliger gemaakt door het verwijderen van struiken en betere verlichting. Ook komt er een onderzoek naar het effect van nieuwe, lage geluidsschermen met lamellen die het verkeerslawaai afbuigen.

Uit onderzoek is gebleken dat de westelijke ringweg op de huidige plek de beste oplossing is. De weg wordt dus niet in westelijke richting verplaatst. Wel zijn er maatregelen nodig, gezien de snelle ontwikkeling van de Reitdiepzone tot een woonwijk.

Over twee jaar wordt er meer bekend over aanpassing van de westelijke ringweg. Gedacht wordt aan een deels tot gehele verdiepte ligging, met aanpassing van het fietsnetwerk.