Studenten Alfa College doen mee aan internationale energiewedstrijd

nieuws
Foto: Alfa College

Veertig studenten Engineering Installatie- en Elektrotechniek (I&E) en Human Technology van het Alfa College doen mee aan de ‘Energy-Challenge’.

Tijdens deze challenge onderzoeken het energieverbruik van hun eigen schoolgebouw en komen met plannen voor verbetering

Naast teams van het Alfa College doen teams mee uit Spaans Baskenland, Zwitserland, Duitsland en Zweden. Na een onderzoek van het eigen schoolgebouw bedenken de studenten een nieuw ‘Smart-Energy product’ of een innovatieve oplossing om het energieverbruik van het onderzochte gebouw te verminderen.

Inmiddels zijn de beste zes teams geselecteerd en via Skype presenteerden zij hun video met oplossing aan de buitenlandse groepen. Een internationale jury beoordeelt de ideeën en maakt in mei de winnaars bekend.

Deel dit artikel: