Ruim 2.500 planten aangetroffen bij grote hennepkwekerij aan Ulgersmaweg

nieuws
Foto: Martin Nuver - 112groningen.nl

Bij het politieonderzoek van dinsdag in verschillende panden aan de Ulgersmaweg is een grote hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij bestond uit ruim 2.500 planten.

Politieagenten deden dinsdagochtend in alle vroegte een inval in de panden. De rest van de dag werd er onderzoek gedaan waarbij agenten assistentie kregen van medewerkers van de technische recherche en van energiebedrijf Enexis. Lange tijd was onbekend wat er precies aan de hand was. In de avond meldde Martin Nuver van 112groningen.nl dat het vermoedelijk om een hennepkwekerij ging. “Ze zijn op dit moment aan het ruimen”, vertelde Nuver. “Er hangt hier een hele sterke wietlucht en ik zie agenten met apparatuur lopen die je gebruikt in kwekerijen.”

Woensdagochtend wordt dit bevestigd door de politie. “Het gaat om een kwekerij die uit ruim 2.500 planten en een paar honderd stekjes bestaat”, laat politiewoordvoerder Ernest Zinsmeijer aan 112groningen.nl weten. “Een 62-jarige man is in het onderzoek naar de kwekerij aangehouden.”

Deel dit artikel: