RIVM: “Aantal opgenomen coronapatiënten in Groningen licht toegenomen”

nieuws

Het aantal coronapatiënten uit de gemeente Groningen dat is opgenomen in ziekenhuizen is in vergelijking met vrijdag licht toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM die zaterdagmiddag bekend werden gemaakt.

Volgens het RIVM zijn er nu 6,4 mensen op de 100.000 inwoners uit de gemeente opgenomen in een ziekenhuis. In absolute getallen betreft dit vijftien patiënten. Vrijdag lag dit aantal nog op 6,0 op de 100.000. In de rest van de provincie worden meer ziekenhuisopnames gemeld. Pekela blijft met 32,8 de lijst aanvoeren. Westerkwartier en Delfzijl volgen met respectievelijk 20,5 en 20,3.

Landelijk kwamen er afgelopen etmaal 132 mensen te overlijden. Het totaal aantal sterfgevallen aan het coronavirus komt daarmee op 2.643. Deze patiënten zijn niet allemaal afgelopen 24 uur overleden omdat er een vertraging zit tussen de dag van overlijden en het moment dat het overlijden gerapporteerd wordt. In de ziekenhuizen werden 189 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Dit zijn minder nieuwe patiënten dan vrijdag. Het totaal aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, of opgenomen is geweest, komt nu op 8.386.

Deel dit artikel: