Paastoespraak René Paas: “Er is licht aan het einde van de tunnel”

nieuws
Foto: Rene Paas (Provincie Groningen)

“Bijna nergens werd dit jaar de Matthäus Passion uitgevoerd, hoewel er alle aanleiding is voor ‘Erbarme dich’,” zo vertelt commissaris van de Koning in Groningen René Paas in zijn paastoespraak. Deze nam hij vrijdagmiddag op voor het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda.

Hoewel Paas spreekt over ‘zoveel ontzetting en zoveel verdriet’, sprak hij toch een boodschap van hoop uit voor de paasdagen. Hij refereerde daarbij aan de uit Brabant afkomstige coronapatiënten die in het ziekenhuis in Scheemda worden verpleegd: “Mensen die nog nooit van het Ommelander Ziekenhuis, of zelfs van Scheemda hadden gehoord. Maar ze haalden wel de krant, omdat zij de eerste waren die het ziekenhuis weer verlieten. En ze weten de rest van hun leven waar Scheemda ligt, de plaats waar voor hen de toekomst begon. Dat geeft hoop.”

Paas noemt de paasdagen dit jaar ‘feestdagen die maar niet feestelijk willen worden’. Maar Paas sluit af met de volgende woorden: “Er is ook na deze ellende weer toekomst en Groningers weten dat. ’t Het nog nooit, nog nooit zo donker west Of ’t wer altied wel weer licht.”