Oostersluis defect: “Sluisdeuren willen niet meer sluiten”

nieuws
Foto: Raymond Meter - meterfotografie.nl

De Oostersluis in de stad is dinsdagavond enkele uren gestremd geweest vanwege een storing. De sluisdeuren wilden niet meer dicht waarop het scheepvaartverkeer werd stilgelegd.

De problemen begonnen in het begin van de avond. “De deuren aan de zuidkant willen niet dicht”, vertelt Patrick Wind van 112groningen.nl. “Dit komt vermoedelijk omdat er iets voor de deuren ligt waardoor het sluitingsproces geblokkeerd wordt.” Raymond Meter van meterfotografie.nl ziet dat er inmiddels duikers ter plaatse zijn. “Een duiker is zojuist het water ingegaan om onderzoek te doen naar wat er precies aan de hand is.”

Al vrij snel werd het probleem gevonden. “Er lag een autoband voor de deuren. Deze hebben ze er uitgehaald. De duiker maakt nu voor de zekerheid nog een inspectierondje om te kijken of er niet meer materialen voor de deuren liggen.” Dit bleek uiteindelijk niet het geval te zijn. In de tweede helft van de avond kon het scheepvaartverkeer hervat worden. Het autoverkeer ondervond geen hinder.

Foto: Raymond Meter – meterfotografie.nl
Foto: Raymond Meter – meterfotografie.nl
Foto: Raymond Meter – meterfotografie.nl