Ondanks oproep toch weer ‘smoordruk’ bij afvalbrengstations

nieuws
Foto: Joey Lameris - 112groningen.nl

Het is zaterdag ondanks de oproep van de gemeente Groningen toch weer druk bij de afvalbrengstations. Dat meldt Joey Lameris van de incidentenwebsite 112groningen.nl.

Bij het afvalbrengstation aan de Atoomweg stond zaterdag aan het einde van de ochtend een file van zestig auto’s. “Ik sprak zojuist met een aantal automobilisten die in de file staan”, vertelt Lameris. “Zij lieten weten dat de gemiddelde wachttijd zo’n twee uur is.” Sinds de coronapandemie en de oproep van het kabinet om zoveel mogelijk thuis te blijven zien de afvalbrengstations een grote toeloop. De gemeente Groningen heeft al verschillende keren via social media-kanalen opgeroepen niet te komen, maar dit lijkt weinig effect te hebben.

Komende maandag op Koningsdag zijn alle afvalbrengstations in de gemeente gesloten.

Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl
Foto: Joey Lameris – 112groningen.nl