Lieve groet met vleugels voor ouderen in Ten Boer

De jeugd in Ten Boer en omliggende dorpen maken kaarten, tekeningen en meer voor bewoners van woonzorgcentrum De Bloemhof. De kaartenactie ‘Een lieve groet met vleugels’ heeft als doel om zoveel mogelijk ouderen op te fleuren tijdens de coronacrisis.

De actie is een initiatief van cultuurcentrum VRIJDAG. Aan het project werken leerlingen van scholen en BSO’s mee. De instelling had hierover contact gezocht met woonzorgcentrum De Bloemhof. Het woonzorgcentrum was enthousiast over het idee. De kaarten kunnen elke week uiterlijk vrijdagmiddag ingeleverd worden. Dan gaan ze 48 uur in quarantaine, waarna ze vanaf maandag bezorgd kunnen worden bij de ouderen.

Deze week werd met de actie gestart in Ten Boer, Ten Post en Thesinge. Vanaf volgende week wordt de actie in meerdere wijken en dorpen van de gemeente Groningen uitgezet. Daarbij zijn niet alleen woonzorgcentra welkom, ook organisaties die iets willen betekenen voor ouderen die zelfstandig wonen worden opgeroepen om zich bij de organisatie te melden. Daarnaast kunnen scholen en kinderopvangorganisaties zich melden als ze kaarten willen maken.

Beluister hier het interview met projectleider van VRIJDAG in de Buurt Hannelore Duynstee terug, dat vrijdagochtend in de OOG Ochtendshow te horen was op OOG Radio:

Wil jij ook meedoen? Kijk voor meer informatie, de instructievideo’s en de inzamelpunten op www.bijvrijdag.nl/indebuurt