Categorieën: Nieuws

Grens met Duitsland vanaf maandag op slot vanwege corona

De grens met Duitsland gaat vanaf maandag nagenoeg op slot. De maatregel wordt genomen vanwege het coronavirus. Dat meldt BNR Nieuwsradio.

Het sluiten van de grens gebeurt op initiatief van de Duitse overheid. Duitse politiemensen gaan vanaf maandagochtend iedereen die vanuit Nederland de grens over wil steken controleren. Als bij deze controle blijkt dat je niet direct in Duitsland hoeft te zijn word je geweigerd. De maatregel is genomen omdat de Duitse overheid Nederland sinds afgelopen vrijdag als een risicoland heeft bestempeld. Goederenvervoer zal wel mogelijk blijven. Hetzelfde geldt voor mensen die over de grens werken of in Duitsland een belangrijke afspraak hebben in een ziekenhuis.

Een vergelijkbare grenscontrole vindt al langer plaats tussen België en Nederland. De Belgische autoriteiten controleren iedereen die vanuit Nederland naar Vlaanderen wil.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • En nooit weer openen voor alle douane controle posten uit het verleden weer zijn bemand. Afgelopen week kwam ik bij een tankstation aan de Friesestraatweg en daar kropen een stuk of 6 Polen uit een bestelbus om tegelijk de tankshop binnen te lopen. Ik weet niet wie of wat er binnenstond, maar er kwamen al snel weer een stuk 3 naar buiten gelopen.

  • Ik lees dat vanaf maandag as. de grens naar Duitsland is gesloten. Ik heb verscheidene duitse (grens)- kranten bezocht maar daar is hierover niets te lezen.
    Hoe zit dit nu precies want ik neem aan dat uw redactie hier - én velen met mij - wél een antwoord op kan geven.

  • Ze gaan er in Duitsland morgen pas over praten. De polizei van Bunde gaat helemaal niemand tegenhouden.
    Verder alles goed ?

  • WAAR BLIJFT JULLIE ANTWOORD WANT DIT IS TOCH WEL HET MINSTE WAT OOG TV KAN DOEN...! WETEN JULLIE EIGENLIJK WEL WAARMEE JULLIE BEZIG ZIJN..? ALS HET NEP-NIEUWS IS CORIGEER DIT DAN...!

    • De NOS meldt: Op basis van een besluit van het RKI, de Duitse evenknie van het RIVM, heeft de Duitse regering de grenzen met meerdere buurlanden grotendeels gesloten. Bij grensovergangen die nog open zijn, worden strenge controles uitgevoerd.

      Minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer zou morgen willen besluiten om ook de grens met Nederland grotendeels te sluiten. Kleine grensovergangen gaan dan dicht. Een aantal grotere grensposten blijft wel open, maar daar worden dus strenge controles ingesteld.

      Conclusie: als je OOG niet gelooft, hou dan het NOS-nieuws in de gaten.

  • Er zijn geen grensposten op al die kleine overgangen. Vaak alleen maar een wandelpaadje. Je kunt ook over een sloot springen en een weiland in lopen. Niet te handhaven dus. Het grootste deel van het verkeer wordt er natuurlijk wel mee gestopt.

  • Een voorstel van Horst Seehofer. Dezelfde die tol voor buitenlanders op Duitse wegen voorstelde, die in Beieren een premie instelde voor vrouwen die thuis blijven om op de kinderen te passen, liefst de grens voor vluchtelingen sluit.
    We hebben hier in het noorden hoofdzakelijk te maken met het progressieve Niedersachsen, grotendeels vergelijkbaar met ons eigen land. En vergeten wel eens dat meer zuidelijk in Beieren nog veel, naar onze maatstaven, uiterst rechtse politiek bedreven wordt.
    Ik fiets vaak in het grensgebied, Ost-Friesland/Emsland. Dan merk je dat de landsgrens daar niet meer dan een lijntje op een kaart is. Ik denk niet dat ze daar zitten te wachten op deze maatregel.

  • omgekeerd ook of zijn de Duitsers hier wel welkom zij hebben het daar toch ook of niet

Recente berichten

Vier dagen Pasar Malam Asia in Kardinge

Een lang weekend vol oosterse dansen en culinaire specialiteiten: van vrijdag 17 mei tot en…

5 uur geleden

Dinsdag opklaringen met een spetterbuitje, Hemelvaartsdag begint zonnig

Aankomende week kunnen we zon, bewolking en een buitje verwachten. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis lopen…

7 uur geleden

Meerdere mensen opgelicht bij tweedehands verkoop tickets FC Groningen

Vrijdagavond strijdt FC Groningen in een uitverkochte Euroborg tegen Roda JC om directe promotie naar…

7 uur geleden

Botsing tussen scooter en auto op Helperpark

Maandagavond heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een auto. Dat gebeurde bij Sportcentrum…

8 uur geleden

UMCG ontvangt 45.000 euro voor veiling kistje meischol op Urk

De Hematologie afdeling van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) heeft 45.000 euro ontvangen…

10 uur geleden

Fietsster aangevallen door ontsnapte hond op Regattaweg

Een fietsster is maandagmiddag aan de Regattaweg in Oosterhoogebrug aangevallen door een ontsnapte hond. Dat…

10 uur geleden