GGD: “Opnieuw geen nieuwe coronabesmettingen in Groningen”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Voor de tweede dag op rij zijn er in de provincie Groningen geen nieuwe coronabesmettingen geconstateerd. Dat blijkt uit gegevens van de GGD die zondagmiddag gepresenteerd werden.

Het aantal positief geteste personen op het coronavirus blijft daarmee staan op 333. Wel laat de GGD weten dat het daadwerkelijke aantal besmettingen naar alle waarschijnlijkheid hoger ligt omdat niet iedereen met klachten getest wordt. Een andere reden waarom het cijfer een vertekend beeld geeft is dat de gezamenlijke testlocatie van het UMCG, de GGD en Certe op zon- en feestdagen gesloten is. Het aantal mensen dat in onze provincie overleden is aan het coronavirus blijft staan op dertien.

Het RIVM liet eerder zondagmiddag weten dat er landelijk 66 mensen kwamen te overlijden. Het totaal aantal sterfgevallen komt daarmee op 4.475. 75 Mensen moesten afgelopen etmaal opgenomen worden in ziekenhuizen. Het totaal aantal mensen dat nu in een ziekenhuis ligt, of heeft gelegen, komt daarmee op 10.456. Het aantal positief geteste personen op COVID-19 steeg met 655 tot 37.845.