Coronacrisis in het klein (25): coronavrij zwemmen en problemen op eigen stoep

nieuws
foto: André Huitenga

Is de Kardingerplas coronavrij? Mag je op de stoep voor je huis zitten? Kan de huisbaas je spullen op straat zetten? De antwoorden in deze aflevering 25.

Vanwege de coronacrisis zijn de zwembaden dicht

Nu blijken mensen ondanks de lage watertemperatuur al gebruik te maken van zwemplassen. Hoe veilig is dat?

Als je de huur niet betaalt

De Universiteitskrant geeft antwoord op vragen als wat er met je spullen mag gebeuren als je de huur niet betaalt en elders vertoeft.

Oproep van de gemeente

 

Op de gemeentelijke webpagina speciaal voor studenten https://gemeente.groningen.nl/coronavirus-veelgestelde-vragen-studenten staat onder meer

Kunnen we een boete krijgen als er teveel mensen op bezoek zijn?
Ja, politieagenten en gemeentelijke handhavers kunnen een boete van 390 euro geven als bij samenkomsten meer dan 3 mensen op bezoek zijn en ze zich niet houden aan de 1.5 meter afstand.

Mogen we als groep op de stoep voor ons huis zitten?
De stoep behoort tot de openbare ruimte. Hier geldt voor groepen van 3 personen of meer de vereiste afstand van 1.5 meter tot elkaar. Aangezien studenten in de noodverordening niet worden aangemerkt als gezamenlijke huishouding, moeten ook jullie je in de openbare ruimte aan de 1.5 meter afstand houden.

 

Iets voor navolging 

Zie ook:
https://www.grunobuurt.nl/alle-nieuws/722-gruno-s-grote-stoepkrijtactie

 

Toplu

 

Sommigen ontdekken nieuw groen in de buurt
Anderen wit groen wit.

 

 

Het koolzaad bloeit

 

Muis 

 

Schiermonnikoog mist ons
‘U wordt enorm gemist in deze onwerkelijke tijd. Via deze digitale post sturen wij een klein beetje Lytje Pole uw kant op. Ook via Facebook en Instagram sturen we dagelijks een dosis Vitamine Schier het land in en de reacties op onze berichtjes zijn hartverwarmend. Wij weten en merken het: u mist ons ook!’ Bekijk de Nieuwsbrief.

 

Anders nog wad

Deel dit artikel: