Coronacrisis in het klein (17): uitkijken voor hek en hoe lang gaat het duren?

nieuws
Foto: Denise Humalda

Ook hekken kunnen gevaarlijk zijn. Dit briefje op een hek van een volkstuinvereniging (foto) is inmiddels werkelijkheid. En het kon wel eens langer gaan duren: de Universiteit heeft haar zomerschool afgelast.

Het lammetjesfeest op De Onlanderij is afgelast. Maar er waren al drieduizend paaseitjes aangeschaft. Die gaan nu naar de Voedselbank.

Veel blijft gesloten tot in elk geval 28 april. De Universiteit annuleerde inmiddels al haar geplande zomeractiviteiten. Weten ze daar meer?

De deuren van het Forum zijn al  een miljoen keer open en dicht gegaan. En al weer toe aan een grote beurt. Daar is momenteel alle gelegenheid voor.

Het pontje bij het Zuidlaardermeer -onderdeel van vele fietsroutes- vaart maar de helft van het jaar. En voorlopig helemaal niet.

 

Andy Zuidema heeft bedacht: ‘Met fotoproject “Wij zijn Groningen” worden er portretfoto’s gemaakt van zoveel mogelijk trotse Groningers. Dit kan een familieportret zijn maar ook een zakelijk portret voor bedrijven of LinkedIn is natuurlijk mogelijk. Dit zal allemaal gebeuren op gepaste afstand (+2m) bij u op locatie’.

De Coronastraat, zie ook aflevering 2 van deze reeks.

Boos.

De politie is veel in het Noorderplantsoen.

De heuvel de Ebbingedwinger wordt regelmatig genomen door de bereden politie. En af en toe door een politiewagen, hier door een buurtbewoner gefilmd.

Ere wie ere toekomt.
Voor de overleden Riepeverkoopster nabij haar plek in de Folkingestraat.

 

Vlinderstruik en spuitwerk.
Iemand heeft de gelegenheid te baat genomen een vlinderstruik te plaatsten in de toch wel erg kaal ogende omgeving van de Paterswoldseweg onderdoorgang.
En iemand anders heeft de tijd gevonden voor spuitwerk op deze nieuwe locatie.

 

Mamamini herinnert ons  toch nog aan de datum van vandaag.

Deel 17 eindigt met een fietstocht van ruim een uur door Coronacity.