Categorieën: Nieuws

“Advies om thuis te blijven dit weekend goed opgevolgd”

Het advies om dit weekend zoveel mogelijk thuis te blijven is goed opgevolgd. Dat laat voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad weten waar alle Veiligheidsregio’s onder vallen.

Volgens Bruls hebben ondanks het mooie voorjaarsweer mensen dit weekend op de meeste plekken in het land voldoende afstand van elkaar gehouden. “Als ik terugkijk op de afgelopen dagen dan hebben mensen de regels goed nageleefd”, zegt Bruls. Minister Ferdinand Grapperhaus (VVD) van Justitie en Veiligheid is het daar mee eens. “Complimenten! We begrijpen hoe moeilijk het is, maar houd dit vast ook richting het komende Paasweekend.”

Tekstkarren en drukte op Vismarkt
Het betekent niet dat het dit weekend overal goed ging. De gemeente Groningen zette zondag samen met de Veiligheidsregio Groningen mobiele tekstkarren in. Deze werden ingezet op plekken waar veel mensen aanwezig waren. Eén kar werd ingezet in het Noorderplantsoen. De andere twee in het Stadspark en bij het Hoornsemeer. Zaterdag kwamen er berichten binnen dat het behoorlijk druk was op de Vismarkt tijdens de wekelijkse warenmarkt. “Mensen proberen wel afstand van elkaar te houden maar dat lukt niet altijd”, liet een ooggetuige aan OOG Tv weten.

“Blijf thuis”
Ook elders in het land ging het op een aantal plaatsen mis. In het Limburgse Vaals zette de gemeente meerdere wegen in het Heuvelland af omdat het er erg druk was met motorrijders. In de gemeente Noardeast-Fryslân werd door de politie de veerdam van Holwerd naar Ameland afgesloten omdat het er erg druk was. Burgemeester Johannes Kramer (FNP) van de Friese gemeente riep via verschillende communicatiekanalen mensen op om thuis te blijven. “Alleen zo voorkomen we dat de komende tijd dit soort gebieden afgesloten moeten worden”, liet hij weten. Politiemensen in Zuid-Holland sloten de toegangswegen naar de Hollandse Biesbosch af omdat veel mensen naar dit Nationaal Park kwamen.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Ik erger me dood aan al die lui die massaal op de motor stappen, en niet te vergeten de stinkende oldtimer weer uit de garage moesten halen. Volgens mij is het advies, haal een frisse neus en blijf verder thuis. Maar nee, deze mensen voelen zich verheven boven de adviezen en de wet. En zorgen juist voor de fietsers en wandelaars die wel op een normale manier een frisse neus halen irritatie en overlast. Om niet te vergeten, als de motorrijder op zijn plaat gaat, en naar het ziekenhuis moet, ik geloof niet dat de capaciteit van verzorgend personeel daar heen moet gaan.
    Wat mij betreft, verbieden die stinkende, lawaaiende en overlastgevende motorvoertuigen!

  • Vergeet al die mensen die in hun auto een 'frisse' neus gaan halen niet :p Vandaag valt het tegen met de frisse neus. Het is al 21 graden.

Recente berichten

Archeologische vondsten in Ten Boer te bezichtigen

Diverse archeologische vondsten zijn momenteel tentoongesteld aan de A.H. Homanstraat 23 in Ten Boer. (meer…)

1 uur geleden

Koen Schuiling: teleurstelling over Ter Apel, opluchting over Lelylijn

De Groninger burgemeester Koen Schuiling, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio Noord, is zwaar teleurgesteld dat…

2 uur geleden

Files in Helpman door afzetting van de Helperzoom

Er staan deze weken flinke files in Helpman. Dat is het gevolg van de afsluitingen…

3 uur geleden

Veel activiteiten tijdens Week van de Biodiversiteit

Volgende week is het de Week van de Biodiversiteit. Van woensdag 22 mei t/m zaterdag…

4 uur geleden

Pro-Palestina demonstratie voor Harmoniegebouw gaat vierde dag in

De pro-Palestina demonstratie voor het Harmoniegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) aan de Oude Kijk…

5 uur geleden

Wethouder Eikenaar: “Gemeente kiest voor verantwoord datagebruik”

De gemeente wil naleving van de regels door bijstandsgerechtigden makkelijker maken, zodat zij niet in…

5 uur geleden