100% Groningen opent eigen Corona Meldpunt

nieuws
Foto: Joram Krol

De lokale partij 100% Groningen start woensdag met een nieuw Corona Meldpunt, voor inwoners van Groningen die tegen problemen aanlopen bij de gemeente.

De gemeente Groningen heeft eerder een aantal maatregelen aangekondigd om haar inwoners van Groningen te helpen. Toch vallen er volgens 100% Groningen nog steeds mensen tussen wal en schip. De laatste tijd ontvangt de partij veel e-mails, telefoontjes en WhatsApp-berichtjes van inwoners die ondanks de extra hulpmaatregelen toch in de problemen zijn gekomen. De fractie gaat deze meldingen centraliseren en te bundelen. Vanuit het meldpunt willen vrijwilligers van de partij deze mensen helpen.

“Wij merken dat Het Coronavirus voor iedereen een andere betekenis heeft en dat er maatwerk geboden zou moeten worden. Door het meldpunt kunnen wij gerichte informatie geven en doorgeven,” aldus fractievoorzitter Marjet Woldhuis. “Het is belangrijk dat mensen zich eerst melden bij de aangewezen instanties maar mochten ze daar geen gehoor krijgen dan kunnen ze bij ons terecht.” Ze kunnen zich onder meer melden via de website van 100% Groningen.

Deel dit artikel: