Categorieën: Nieuws

Zootje bij Leekstermeer: ‘best triest eigenlijk’

In nog geen twee uur tijd hebben twee medewerkers van het Groninger Landschap een boot vol troep uit de oevers van het Leekstermeer gehaald.

‘Na krap 2 uur is de boot al vol, best triest eigenlijk………’, vindt beheerder René Oosterhuis.

 

Menno van Duinen

Bekijk reacties

  • Het heeft nogal gestormd de afgelopen periode, niets nieuws onder de zon, is van alle jaren, of geeft dit nu weer aanleiding om de recreatie op dit meer te gaan verbieden?
    De campings rondom het meer hebben sinds jaar en dag allemaal hun eigen vuilcontainers welke wekelijks geleegd worden en nee, deze worden niet geleegd in het meer, maar worden geleegd door erkende bedrijven.

    Trouwens het waterpeil van het regenwater wat in de waterberging was verzameld, is grotendeels weer gezakt. Waarom nu niet de dijken verhogen en een mechanische sluis bouwen om dit water voor de komende droge zomermaanden te kunnen gaan gebruiken om de landerijen te beregenen? Misschien zou het beter zijn dat men zich daar eens mee bezig zou gaan houden bij het Groninger Landschap.

  • Al weken ligt er echt heel veel zooi naast de westelijke ringweg ter hoogte van Vinkhuizen (tegenover de bouwplaats naast de Pleiadenlaan). Vol verbazing rij ik er langs (automobilisten mogen daar niet stoppen omdat er geen passeerstroken zijn en ook geen parkeerplaats) om te zien dat steeds meer rommel in de belendende vijvers beland. Niemand die een vinger uitsteekt: de bewoners in de naastgelegen flats niet, de bouwbedrijven niet, Rijkswaterstaat (beheerder van deze weg) en de gemeente laat het ook voor wat het is. We degenereren als samenleving totaal.

  • Je troep bij je houden is voor velen kennelijk te veel gevraagd. Middenweg denkt dat je ad-hoc dijken kunt gaan verhogen zonder enige procedure te volgen. Dat vind ik pas raar.

  • Ik roep dit al enkele jaren op dit forum Marcus, je geheugen begint sporen van verval te tonen. Het Leekstermeer had een jaar of 30 geleden al helemaal uitgebaggerd moeten gaan worden, iets wat noot heeft plaatsgevonden, ja met een zinloze poging heeft men een jaar of 8 geleden eens een deel van de Munnikevart uitgebaggerd, maar dat liep na een storm net zo snel weer vol.
    De vrijkomende baggerslib, het meer zal toch minstens een anderhalve meter uitgediept moeten gaan worden, zou je kunnen gaan gebruiken om deels de dijken rondom de waterbegringsgebied van De Onlanden op te gaan hogen.
    Regeren is vooruitzien Marcus, maar dat is jou nog altijd niet duidelijk

Recente berichten

Schoenenwinkel Sacha in Stad gaat dicht

Het filiaal van schoenwinkel Sacha aan de Guldenstraat gaat sluiten. Dat werd dinsdag duidelijk, nadat…

18 minuten geleden

Grote stroomstoring in Oud-Noord; 2.300 huishoudens zonder elektriciteit

De buurt Oud-Noord van de stad Groningen is aan het eind van dinsdagochtend getroffen door…

47 minuten geleden

Oprit vanaf Van Ketwich Verschuurlaan tot eind juli dicht; omwonenden hebben mogelijk overlast

Aannemerscombinatie Herepoort is maandag begonnen met het definitief inrichten van de oprit vanaf de Van…

1 uur geleden

Groningen breekt landelijke trend: iets minder jongeren met jeugdhulp in gemeente

Waar landelijk het aantal jongeren met jeugdhulp met 2,2 procent toenam in de afgelopen twee…

2 uur geleden

CDA en Stadspartij willen krakers zo snel mogelijk uit jeugdsynagoge: ‘Pand ligt er, op zijn zachtst gezegd, niet al te netjes bij’

De gemeente moet haast maken met het verwijderen van de krakers uit de voormalige Jeugdsynagoge…

3 uur geleden

Aardbeving met kracht van 1.8 op schaal van Richter bij Kommerzijl

Bij Kommerzijl (Westerkwartier) heeft maandagnacht een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI ging het om een beving…

3 uur geleden