Vrachtwagen met gevaarlijke stoffen gekanteld: “Wagen staat weer op zijn wielen”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een vrachtwagen met gevaarlijke stoffen is woensdagochtend gekanteld op de oprit naar de N46. Om de vrachtwagen te bergen werd de ringweg afgesloten. Inmiddels staat de wagen weer op zijn wielen.

Het ongeluk gebeurde even na de klok van 08.30 uur. “De bestuurder heeft het voertuig veilig kunnen verlaten”, meldt een woordvoerder van de brandweer. “Ook is er geen sprake van een lekkage waardoor er geen gevaar is voor de omgeving. Uit voorzorg hebben we wel meerdere brandweervoertuigen opgetrommeld.” Volgens incidentfotografen zijn onder andere het schuimblusvoertuig en een grote hulpverleningswagen ter plaatse. Zij kunnen ingezet worden als dat nodig is.

Tekst gaat verder onder de foto


De vrachtwagen ligt gekanteld op de toerit naar de ringweg. Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl

Aardgascondensaat
De vrachtwagen is geladen met aardgascondensaat. Volgens de woordvoerder van de brandweer komt er een specialistisch bedrijf ter plaatse om het voertuig te bergen. Omdat er verschillende hulpdiensten bij het ongeluk zijn betrokken heeft de Veiligheidsregio Groningen de Mobiele Commando Unit ingezet. In deze wagen kunnen de hulpdiensten makkelijk overleg voeren waarbij er gebruik kan worden gemaakt van verschillende hulpmiddelen.

“Vrachtwagen staat weer op zijn wielen”
Rond 11.00 uur meldt de brandweer dat naast bergingsbedrijf Poort uit Hoogkerk ook een specialistisch bedrijf inmiddels ter plaatse is. “We zijn inmiddels begonnen met het maken van een plan van aanpak hoe we de vrachtwagen zo zorgvuldig mogelijk weer op zijn wielen krijgen.” Om de vrachtwagen te kunnen bergen werd de oostelijke ringweg afgesloten. Rond 14.15 uur was de klus geklaard en kon ook de ringweg weer open. “De vrachtwagen staat weer op zijn wielen”, laat een woordvoerder van de provincie weten.” Voor de klus werden twee telescoopkranen ingezet. De toerit naar de N46 blijft de komende uren nog wel afgesloten vanwege herstelwerkzaamheden. Hoe lang dit gaat duren is nog onbekend. Ook wordt onderzoek gedaan naar de precieze toedracht van het ongeluk.

Later meer.

Foto: Martin Nuver – 112groningen.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: