Categorieën: Nieuws

Vier studenten Vindicat getest op coronavirus

Volgens de GGD Groningen zijn gedurende de terugreis van de studenten van Vindicat uit Sestrière vier leden getest op het coronavirus. De uitslagen van deze tests zijn nog niet bekend. Omdat de GGD niet over ‘individuele gevallen’ mag praten, kan de dienst niet zeggen of de geteste studenten zaterdag terugkeerden naar Groningen of nog in Italië zijn.

Volgens de GGD Groningen hadden de geteste studenten klachten die overeenkomen met een infectie van het coronavirus. De GGD meldt verder dat een aantal studenten niet met de busreizen meegereisd is, maar op eigen gelegenheid. Een groep van circa 140 studenten is op eigen gelegenheid teruggegaan vanuit Italië en heeft inmiddels ook de instructies van de GGD ontvangen. Van de 760 studenten zijn 308 studenten op eigen initiatief in gesprek gegaan met de artsen en verpleegkundigen van de GGD.

Lees hier ook de flyer die de GGD heeft uitgedeeld aan de Vindicat-leden.

Mocht er positief getest worden dan zal de GGD bron- en contactonderzoek rond de betreffende persoon/personen starten. Tot dusver hebben de testonderzoeken bij GGD Groningen, voor zover bekend, nog geen besmettingen opgeleverd in de provincie Groningen. Mochten de studenten in de komende twee weken klachten ontwikkelen die passen bij het coronavirus, dan moeten ze telefonisch contact opnemen met de huisarts of met GGD Groningen en uit voorzorg thuisblijven en niet naar werk of school gaan.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Koen Schuiling wilde als voormalig korps balletje van de Vindicat natuurlijk het feestje van deze ranzige club niet bederven, daarmee prefereerde hij Vindicat boven de gezondheid van de Groningers.
    Het was al lang bekend dat de Europese haard in noord Italië lag, excuses zijn niet mogelijk.
    Bij deze kun je direct een brevet van onvermogen op Schuiling plakken, dan wel over het brevet heen wat hij in Den Helder al opgespeld kreeg.

  • Hopelijk loos alarm, maar hoe dan ook beterschap!

    Veel haat (waarschijnlijk op jaloezie gebaseerd, maar zeker niet op basis van logica) richting deze vakantiegangers. Onbegrijpelijk, wat een zuurpruimen.

  • Goh...... Wat gek he? Dit was vragen om en nou zitten wij straks hier met de gebakken peren. Dit hadden ze bij voorbaat af moeten lassen.

  • Hebben de Vindicaters in de avonduren om beurten een verhaal uit de Decamerone voorgelezen?
    Lijkt me een passend tijdverdrijf.

  • Tja ..ik wacht op een zinnige opmerking van @mac.. ik ben benieuwd
    Ze stapten ( de corona's)? rechtstreeks vanuit hun bus uit Italië in mijn bus ..vanaf de halte tegenover de rondvaartboot op het station.
    Met grote tassen en grote Ski's ..
    Tientallen studenten ..
    Net doen of er niks aan de hand is toch ?
    We zien wel wanneer de pleuris uitbreekt .
    Ze hebben wel hun best gedaan toch ?
    En dan al die personen die nog geen verschijnselen hadden hutje bij mudje in de bussen . tientallen Vindicatters op elkaar ( vaak letterlijk en figuurlijk PER BUS ..50 stuks en dat .21 keer ..900 haringen in 1 ton ..minus ..de rest die met eigen vervoer gingen ?
    Nou dat helpt..
    Ik hou m'n hart vast

  • Stelletje paniekzaaiers! Natuurlijk ga je gewoon op vakantie als die gepland is... ook naar Italie. Groot gelijk! Het land wordt overspoeld met paniekreacties en waarvoor? Dat er ieder jaar aan de griep honderden mensen sterven daar hoor je niets over... en begrijpelijk dat ze dit virus proberen in te dammen maar niet ten koste van vakanties en dergelijke. Gewoon goed je handjes wassen en wordt je ziek.... dan goed uitzieken!

  • @Girling Dingwal, jaloers en haat zitten alleen in hoofden van mensen die dat zelf zijn, bovendien is het gebruik van 'jaloers' zijn in respons alleen weggelegd voor mensen die geen tegenargument hebben maar wel hopeloos gefrustreerd zijn.
    Aan je commentaar te zien kun jij in elk geval denken beter aan een paard overlaten.
    En om je volgende reactie even voor te zijn, je poets je kul argument niet weg door de 'taalprofessor'te gaan uit hangen desalniettemin een prettig weekend toegewenst.

  • Wat een vreselijke egoïstisch einselgangers de Lullo's brengen zo het virus ( waarschijnlijk) naar Groningen ze zetten door deze doortrapte reis, mensen levens op het spel.........?????

  • Doe ff normaal hij wou gwn niet de pret verpeste voor andere jij had hetzelfde gedaan als je die mensen niet boos of verdrietig wilde maken wnr ze hier al zo lang naar uitkijken, ga eerst naar jezelf kijken inplaats van een beetje reageren op een onb3lamgrijke website over mensen die jij niet eens echt kent.

Recente berichten

Dinsdagochtend bewolkt, in de middag zonneschijn

De temperatuur loopt flink op aankomende dagen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis worden woensdag en donderdag…

39 minuten geleden

Verkeer moet nog wennen aan fase 3 van Operatie Ring Zuid

Afgelopen zaterdag is fase 3 van Operatie Ring Zuid ingegaan en dat betekent een hoop…

2 uur geleden

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

5 uur geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

7 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

7 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

8 uur geleden