Categorieën: Nieuws

Veel mensen op de warenmarkt: “Ik zie mensen die ik anders nooit zie”

Het is drukker dan normaal op de zaterdagwarenmarkt op de Vismarkt. “Maar we merken niet dat er sprake is van hamstergedrag.”

“Gisteren (vrijdag, red.) bedacht ik dat ik in de avond wel stamppot zuurkool kon gaan eten”, vertelt een warenmarktbezoeker. “Bij de eerste supermarkt was de zuurkool nog te krijgen, maar de aardappels waren verdwenen. Toen bij een tweede supermarkt de schappen waar de aardappeltjes liggen ook leeg waren ben ik in de avond maar naar de frituur op de hoek gegaan. Vandaag probeer ik het opnieuw hier op de Vismarkt en hier is gelukkig nog wel alles te koop.”

“Ik zie mensen die ik anders nooit zie”
Op de markt merken de marktkoopmannen wel dat het drukker is dan normaal. “Sprake van hamsteren is er niet”, zegt een koopman. “Wel zie ik ineens mensen die ik op andere marktdagen nooit zie. Waar ik me overigens meer zorgen over maak is wat de komende tijd gaat brengen. Ik hoor geluiden dat de markt misschien volgende week niet meer door mag gaan. En dat zou een grote klap voor ons zijn.”

Rechter
In sommige gemeenten is de warenmarkt al verboden. De marktbond wil begin volgende week naar de rechter stappen om te voorkomen dat gemeenten markten verbieden. “Er is geen verschil tussen warenmarkten en supermarkten en die laatsten mogen wel gewoon open”, zegt voorzitter Henk Achterhuis van de marktbond.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Ze de markt wijder op met meer ruimte, zodat mensen afstand van elkaar kunnen houden. Zet een aantal kramen op het A-kerkhof ipv de Vismarkt.

  • Gezellig met z'n allen de drukte opzoeken. Op de markt en in de supermarkt. Hoogste tijd dat de overheid heel Nederland op slot gooit met zoveel 'sociale' mensen.
    De ziekenhuismedewerkers zullen u straks dankbaar zijn als ze moeten kiezen wie ze moeten laten sterven.

  • Marktbond zal er verstandig aandoen een plan te maken waarbij zij de kramen op de markt zo kunnen indelen met linten ervoor, dat bezoekers van de markt de kraam kunnen bezoeken maar afstand bewaren ( minimaal 1 meter) van de producten en overige bezoekers en marktkooplieden. Hiermee zorgen jullie ervoor dat de markten kunnen blijven doorgaan en de risico’s voor kooplieden en bezoekers tot minimale worden beperkt. En net wat Marc al stelt daarvoor is nodig een ruimere opzet van de markt en dus uitbreiding naar de A kerkhof.

  • Mooi verhaal, maar wel onzin.
    Het is absoluut niet drukker op de markt. Integendeel, het is rustiger dan op een vergelijkbare zaterdag.

  • en.. Geen verschil tussen markten en supermarkten?
    Dan mag de marktbond mij vertellen waar de zelfscanners van de markt staan voor alle(!) producten die mensen op de markt kopen.
    Moet ik in de supermarkt mijn groente afrekenen op de groenteafdeling en mijn pinda's op de notenafdeling? Lopen mensen op de markt net zo georganiseerd als in de supermarkt met z'n strakke gangpaden?
    De doorstroom op de markt is gewoon veel minder, mensen hopen zich op bij marktkramen, met alle gevolgen van dien. Doorgaans niet zo erg, nu dus wel.

Recente berichten

Voormalige raadslid en Kamerlid Anne Kuik (CDA) wordt tijdelijk wethouder in Woudenberg

Voormalig Tweede Kamerlid en raadslid in Groningen Anne Kuik (CDA) wordt tijdelijk wethouder in de…

1 minuut geleden

ETT Media maakt doorstart na faillissement: drie medewerkers nemen bedrijf over

ETT Media maakt een doorstart. Na het faillissement van begin maart hebben drie medewerkers besloten…

2 uur geleden

Woensdag 24-uurs staking in Groningen voor betere cao Metaal & Techniek

Vakbonden FNV en CNV roepen hun leden in de Metaal & Techniek in Groningen op…

2 uur geleden

‘Waarom vindt gedeputeerde Emmens een post over ‘hoogverraad’ van FDF interessant?’

De Statenfracties van D66, GroenLinks en de SP willen van het College van Gedeputeerde Staten…

3 uur geleden

Kwart leerlingen in Groningen voelt zich onveilig op school

Een kwart van de jongeren op scholen in Groningen en Drenthe voelt zich niet veilig…

3 uur geleden

Fietser naar ziekenhuis na botsing in spoortunnel Paterswoldseweg

In de tunnel onder het spoor op de Paterswoldseweg raakte zondagavond een fietser gewond door…

4 uur geleden