Units bij Martini Ziekenhuis geplaatst voor coronapatiënten

nieuws
Foto: Mike Weening - tencatefotografie.nl

Bij het Martini Ziekenhuis zijn woensdagochtend twee units geplaatst voor coronapatiënten. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

“De units zijn qua grootte en uitstraling te vergelijken met tijdelijke kantoorruimtes”, vertelt Ten Cate. “In de ochtend werden ze met vrachtwagens aangevoerd waarna ze met behulp van een kraan op hun plek werden gezet.” Het Martini Ziekenhuis laat weten dat ze geplaatst zijn ter hoogte van de ingang van de spoedeisende hulp. Met de units wil het ziekenhuis voorkomen dat het virus ongecontroleerd het ziekenhuis binnen komt.

Patiënten van wie verondersteld worden dat zij corona hebben worden in de units opgevangen die te vergelijken zijn met een sluis. De route begint met een wachtkamer. Daarna volgt een controleruimte waar medewerkers van het ziekenhuis in beschermende kleding hun werk kunnen doen.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: