Categorieën: Nieuws

UMCG: “We stoppen met de kaartenactie, hoe jammer dat ook is”

Het UMCG vraagt mensen per direct te stoppen met het sturen van kaartjes aan patiënten die geen bezoek meer mogen ontvangen. Het risico is volgens het ziekenhuis te groot.

“We waren heel blij met alle kaarten voor patiënten die geen familieleden en vrienden meer aan hun bed mogen ontvangen”, laat een woordvoerder van het ziekenhuis weten. “Toch willen we het zekere voor het onzekere nemen. Om geen enkel risico te lopen vragen we iedereen te stoppen met de postactie. Hoe jammer we dat ook vinden.”

De actie werd drie dagen geleden gestart door Francis en Anita. De twee werken op het UMCG en omdat ze het zo jammer vonden dat patiënten geen bezoek meer mogen ontvangen kwamen ze met het idee voor de kaartenactie. Door veel media-aandacht werd die actie een groot succes.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • "Om geen enkel risico te nemen" is wel erg vaag gesteld. Betekent dit dat we op gezag van het UMCG geen post meer mogen versturen en ontvangen omdat de kans van besmetting via karton of papier levensgroot is? Graag had ik wat meer duidelijkheid gezien, opdat ook gewone stervelingen daar hun voordeel mee kunnen doen.

  • Je had even kunnen zoeken waarom men liever geen cash meer heeft en hoelang het virus blijft leven op verschillende oppervlakken. Dan is het wel duidelijk waarom ze geen (geplastificeerde) of andere kaarten meer willen. Laat staan dat je duizenden kaarten wil gaan sorteren.

  • Ja zeer terecht dat umcg stopt,

    Heb papier op de deur geen kranten en geadreseerde post , de post doet net of die lezen kan gooit de reklame van bekende loterijen er gewoon in de bus , het virus kan op de post zeker een tijd overleven ! Als je chronisch ziek bent wil je alle risico beperken ! Jammer dat geld weer boven een mensen leven,s gaat bij de post bedrijven ! Vr gr

  • Het staat er toch gewoon Coos, geen kaartjes meer sturen naar het UMCG.
    Dat is wat het is.
    En volkomen begrijpelijk.
    De risico's zijn daar namelijk gigantisch.

  • Ja, Merel, er staat inderdaad dat er geen post meer naar het ziekenhuis mag, maar niet expliciet waarom. Nu kan ik de reden wel op mijn klompen aanvoelen, maar het UMCG had dat ook duidelijk moeten communiceren: "Het virus kan namelijk tot 24 uur overleven op papier en karton". Dat had gewoon in die tweet moeten staan.

  • Dat staat er wel in Coos, namelijk 'het zekere voor het onzekere nemen.'
    Elke mededeling over een virus dat al dan niet zou overleven op een oppervlak in ongewenst.
    Dat is onzeker noch zeker....
    Dat op de 'klompen aanvoelen waarom' zoals u dat treffend beschrijft, dat moet genoeg zijn.

  • Nee Merel, van het Universitair Medisch Centrum G Groningen verwacht ik dat ze besluiten nemen op basis van verifieerbare feiten, en dat zij die besluiten dan ook aldus toelichten. Dus niet met vaagheden als 'we nemen het zekere voor het onzekere', want dat is nou juist zo'n VSH-term. Heldere communicatie is het devies, juist van instellingen die momenteel zo'n cruciale rol spelen.

  • Dat doen ze wel @Coos hoor. Ze nemen zeker beslissingen op basis van feiten. En als ze het niet helemaal zeker weten of geen ellenlang verhaal af willen steken met allerlei mitsen en maren dan nemen ze het zekere voor het onzekere.

    Werkelijk iedereen snapt het.

    Daar is een uitgebreide verhandeling over metalen, papieren, kartonnen, ansichtkaartpapieren oppervlaktes niet voor nodig.

  • Sowieso heeft het meer zin om eventuele tekortkomingen in communicatie te melden bij de organisatie waar die communicatie vandaan komt.
    Dat is het UMCG.

Recente berichten

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

6 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

6 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon en kan donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

8 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen als zij op hun tweewieler naar het werk…

8 uur geleden

Groninger moet 34 maanden de cel in voor helpdeskfraude

Een 22-jarige man uit Groningen is vrijdag veroordeeld tot 34 maanden celstraf wegens helpdeskfraude. (meer…)

8 uur geleden

Walter Flapper zakelijk leider Stichting Jonge Harten

Walter Flapper is sinds deze maand de nieuwe zakelijk leider van Stichting Jonge Harten, de…

9 uur geleden