“Sla de centrale eindexamens dit jaar maar over”

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Sla de centrale eindexamens dit jaar maar over. Met die oproep komt directeur Hans Wildeboer van het Bornego College in Heerenveen. De oproep doet hij zaterdag op persoonlijke titel in de Leeuwarder Courant.

“Wij kunnen in deze onzekere tijd niet van leerlingen verwachten dat zij zich normaal voorbereiden op hun eindexamen”, zegt Wildeboer. “Kinderen zitten thuis omdat de scholen gesloten zijn, ouders die zich grote zorgen maken. Sla het dit jaar maar over.” Wildeboer opperde het idee afgelopen maandag al en werd overstelpt met reacties vanuit het hele land. “De meeste mensen zijn het met me eens. Ik denk dat negentig procent positief reageerde.”

Minister Arie Slob (ChristenUnie) van Onderwijs heeft tot nu toe gezegd dat hij vindt dat de eindexamens door moeten gaan. Een definitief besluit wordt op 6 april genomen. De examens worden in de periode van 7 tot en met 25 mei afgenomen. Ondertussen laten veel onderwijsorganisaties weten het met het standpunt van Wildeboer eens te zijn.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *