Categorieën: Nieuws

“Scenario om horeca over drie weken gecontroleerd te heropenen”

Werkgeversbond VNO-NCW denkt voorzichtig na over het gecontroleerd heropenen van winkels en horeca over drie weken. Dat heeft voorzitter Hans de Boer van VNO-NCW zaterdagochtend laten weten in het radioprogramma Nieuwsweekend op NPO Radio 1.

“Het is een scenario”, zegt De Boer. “De maatregelen rond het noodpakket beginnen er nu goed uit te zien. Daarom zeggen we tegen elkaar dat het wellicht verstandig is om voorzichtig na te gaan denken hoe de situatie er over een maand bij ligt, waarbij het gecontroleerd heropenen van winkels en horeca dan een reëel scenario is.”

De Boer laat weten dat er ook andere scenario’s op tafel liggen. “Het kan net zo goed zijn dat de situatie rond het coronavirus verslechterd en er een complete isolatie wordt ingezet. Maar je moet ook kijken of straks weer veilig winkelen of het drinken van een kopje koffie bevorderd kan worden. We houden alle scenario’s tegen het licht.”

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Ik wacht wel even een tijdje. Ik verwacht nog een hele boel zieke mensen, in Groningen staan we aan het begin, in Brabant zitten ze er nu middenin. Alles valt en staat hoe mensen de regels in acht nemen. En als ik zie hoeveel mensen er in parken rondzwerven, massaal naar de stort, massaal naar het strand, krijg je het idee dat die lui denken dat corona een soort vakantie geworden is. En reken er maar op, de bedden door heel Nederland worden nu gevuld, Groningen is de laatste die een piek krijgt, dat gaat nog een groot probleem worden.

  • Hans de Boer kan wel honderden scenarios opstellen maar net zoals altijd moest Hans ook weer z'n handje ophouden omdat zijn doelgroep onderneemt op een zijden draadje en maandelijks maximaal de inkomsten afromen voor eigen gebruik.
    En Hans aka mr droeftoeter, alles wat nu gebeurt in het land gebeurt aan hulp zijn gebaseerd op communistische normen en waarden, en ook jij staat in de rij om je handje op te houden.

  • Spelen met andermans levens. Schijt aan kwetsbare mensen, collateral damage.

  • Zal afhangen van wat er gebeurd. Ze kunnen maximaal tot 2000 IC-plaatsen realiseren. Als dat in één keer vol komt te liggen, zal er een uitgaansverbod moeten komen, en gaat het langer duren.

    Als iedereen zich aan de richtlijnen houdt, krijgen we misschien een lagere piek. Het gedrag van mensen om met zijn allen in hetzelfde parkje te gaan lopen is zorgwekkend. Je moet voor je weerstand wel buiten lopen, zolang dat kan, maar er zijn genoeg stukjes waar (bijna) niemand anders loopt in de provincie. Al ga je maar vlak achter of langs het Van Starkeborg kanaal.

  • Als we nou gewoon het weer van februari terug krijgen klaagt er geen hond meer over binnen blijven :p

  • Met dit soort berichten geeft de VNO een heel fout en onverantwoord signaal af.
    Hierdoor gaan mensen weer denken dat het nog slechts een kwestie van een paar weken en het is weer business as usual. Of dat zo is lijkt me nogal optimistisch.
    Het is veel verstandiger om opmerkingen over welke stappen er eventueel gevolgd moeten worden over te laten aan deskundigen.

Recente berichten

Nog één weekendje een beetje nazomeren, daarna bordjes verhangen naar herfst

Wie nog geen afscheid wil nemen van de zomer, zal dit weekend moeten gebruiken om…

5 uur geleden

Stadjer (18) opgepakt voor mislukte overval op juwelier in Meppel

Eén van de twee tieners die vrijdagochtend probeerden een juwelier aan de Hoofdstraat in Meppel…

7 uur geleden

Vredesmanifestatie op Grote Markt tijdens Internationale Dag van de Vrede: “Het begint op de basisschool”

Op de Grote Markt vindt komende zaterdagmiddag een vredesmanifestatie plaats. Het doel is om zoveel…

8 uur geleden

Bomvol programma Nationale Sportweek afgetrapt in Vinkhuizen

De NOC*NSF Nationale Sportweek in Groningen is vrijdag 20 september feestelijk geopend bij basisschool De…

9 uur geleden

Ruim honderd wietplanten geruimd uit appartement in Selwerd

In een appartement aan de Vlierstraat in Selwerd is vrijdagochtend een wietkwekerij gevonden en leeggehaald…

10 uur geleden

Gemeente mag grillroom aan Peperstraat sluiten, nieuwe eigenaar vangt bot bij rechtbank

De gemeente mag Grillroom Caïro aan de Peperstraat sluiten, oordeelt de rechtbank in Groningen. De…

10 uur geleden