Categorieën: Nieuws

RIVM start groot onderzoek naar verspreiding corona

Het RIVM is dinsdag een onderzoek gestart naar de verspreiding van het coronavirus. Het is onderzoek wordt gehouden om een beter beeld te krijgen.

De bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen mee gaan doen. Wekelijks moeten er per e-mail klachten als niezen, hoesten of koorts worden doorgegeven. Ook mensen die geen klachten hebben kunnen zich opgeven. Opgeven kan via deze website. Met alle respons kan een actueel beeld worden gegeven. Dit helpt tevens bij het wetenschappelijk onderzoek naar het virus. Het RIVM verwacht dat deelname iedere week dertig seconden tot maximaal vijf minuten gaat duren.

Sinds de website dinsdagmiddag online staat is het al erg druk met verkeer richting de site. Het laden van de pagina kan daarom wat langer duren.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Kan iedereen de tweetreeks van RIVM met betrekking tot Corona aanraden. Op site van Elsevier. Falen van RIVM is van absurde proporties

    Als aluhoedje kan ik me niet aan indruk onttrekken dat Rutte, met behulp van corrupte RIVM, deze epidemie gewild heeft. Zeker als Nederland als enige land voor het waanzinnige experiment van groeps immuniteit gaat. Terwijl in de VS, de eerste test met betrekking tot een nieuw vaccin wordt uitgevoerd.

  • Het grote falen van de rivm is dat ze onodige doden op hun geweten hebben en krijgen.Want wij zijn een supervolkje waar het wel niet zo zou gaan als in andere landen, werd er twee weken geleden gesugereerd.niks aan de hand.alles onder controle.spullen genoeg.En zo huppelde alle goedgelovige nederlanders verder en reisde en iedereen kon het land inkomen.Toen de duitsers aan de grens stonden in 1940, konden we ze ook tegenhouden.Maar nu gaan we een experiment te gemoet, wat nederland op de kaart gaat zetten.bravo rivm!

  • Het RIVM is natuurlijk niet verantwoordelijk voor de gevolgen van het virus, maar het feit dat het RIVM niet een onafhankelijk instituut is, dat is een terechte constatering. China is voor het virus verantwoordelijk, en de verdenking dat dit uit het Wuhan virologisch instituut in Wuhan (China) afkomstig is, lijkt niet meer dan een academische vraag te zijn.

Recente berichten

Zeearend geboren in De Onlanden: “Zover wij weten is het de eerste keer dat dit gebeurt”

In natuurgebied De Onlanden is afgelopen week een zeearend geboren. Boswachter Bart Zwiers van Natuurmonumenten…

2 uur geleden

Petitie om serieus werk te maken van ateliers 850 keer ondertekend: “We willen zekerheid”

De petitie die de gemeente oproept om serieus werk te maken van ateliers in de…

2 uur geleden

Gemeente gaat in gesprek met KNVB om jeugdcompetities op zondag te laten spelen

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport gaat in gesprek met de KNVB om te onderzoeken…

2 uur geleden

Nieuwe hoogwerker brandweer Stad voor het eerst ingezet

De Groninger brandweer heeft zaterdag voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe hoogwerker. Het…

3 uur geleden

Wandelexcursie door Hunzezone op Pinkstermaandag

Het Groninger Landschap biedt op Pinkstermaandag een wandelexcursie aan door de Hunzezone. De tocht is…

4 uur geleden

‘Veel zon op Pinksterzondag, de komende dagen regen- en onweersbuien’

Op Eerste Pinksterdag is er veel zon. Op de dagen daarna neemt de kans op…

12 uur geleden