“Reizigers voortaan achterin de bus instappen”

nieuws
Foto Andor Heij. Bus Qbuzz

Het Openbaar Vervoer Nederland vraagt reizigers voortaan achterin de bus in te stappen en daar in te checken. Het is een maatregel om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ook bij Arriva en Qbuzz geldt deze maatregel vanaf vandaag.

Door achterin in te stappen wordt het aantal contacten tussen reizigers en de chauffeurs verminderd. “Door deze maatregel in te voeren proberen we een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van onze medewerkers en de dienstverlening aan onze reizigers”, aldus het OVN.

Door de maatregelen tegen het coronavirus wordt er minder gebruik gemaakt van de bus, omdat veel mensen thuis werken. Daarnaast melden chauffeurs zich preventief ziek. Qbuzz blijft voorlopig volgens de dienstregeling rijden.

Deel dit artikel:

 1. Tjah .zal weinig uitmaken in de stad ..een groot deel stapt sowieso achter in .. dus veel veranderen of helpen ? Ik weet het zo nog niet.
  Gewoon thuis blijven is beter en de scholen 14 dagen extra vakantie ..hebben we 14 dagen de tijd om ons voor te bereiden ..en dan na 14 dagen er achter komen dat er geen bal veranderd is ? Ik hoop van niet.
  Ik heb beelden op twitter vanuit Italië gezien ..ja ..ja dat bestaat ook nog ..Beelden en berichten waar onze autoriteiten geen brood van lusten ..en die (als massa) absoluut niet mogen zien ..want een massahysterie is zo uitgebroken.
  Wat (nog) niet weet wat niet deert.
  De autoriteiten zijn veel te laks en als ze het wel doen veel te laat met afdoende maatregelen ..
  We zullen het zien .
  Iedereen alsnog een prettig weekend ..
  Maandag weer werken ben beneiuwd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *