Categorieën: Nieuws

PVV vraagt minister om maatregelen bij terugkeer skiënde Vindicaters

Tweede Kamerlid Harm Beertema van de PVV heeft maandag vragen gesteld aan minister Ingrid van Engelshoven (OCW) en minister Hugo de Jonge (VWS) over de skivakantie die leden van studentenvereniging Vindicat maken in Sestrière.
Zij gingen, ondanks het advies van het RIVM, toch skiën in Noord-Italië.

Volgens de PVV is het ‘zeer onverantwoord dat Vindicat in Noord-Italië op wintersport gaat’. Ook verwijt de fractie de universitaire gemeenschap ‘incoherent beleid’. De fractie wil dat minister Van Engelshoven met heldere regels komt op dit gebied.

Volgens het RIVM zijn er veiligheidsrisico’s in de regio Piëmont door het coronavirus. Het aantal besmette gevallen in die regio stond afgelopen zondag op 49 en is er daardoor sprake van ‘wijdverspreide transmissie van het virus’.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Ik kon mijn oren niet geloven toen ik het zondag op de radio hoorde en het later las in de krant. Zeer onverantwoord. Ik ga (ging) ervan uit dat studenten toch wijzer zijn en al helemaal hun docenten etc. Als er straks, bijv. 1 ziek thuis komt dan heb je de poppen aan het dansen. Hoe dom kun je zijn.

  • Zo gauw ze terug zijn een maand opsluiten in dat hok van ze en alle kosten door pappie laten betalen.

  • De studenten zullen het ervaren als een griepje en dat ook makkelijk overleven. Voor hun schuilt er geen enkel risico. Echter, ze kunnen voor een uitbraak in Groningen zorgen, waardoor de ziekenhuizen in korte tijd overbelast raken. Voor mensen met astma of zwakke gezondheid is dit scenario een ramp. Die stikken thuis in het longvocht want zo verloopt corona als het mis gaat en er geen beademingsapparatuur beschikbaar is.

    Maar gelukkig, de 900 (!!!!) studenten hoeven zich niet druk te maken. De term apres ski krijgt in groningen nog een hele andere lading straks.

  • Het gebied waar de Vindicaters skieen staat niet op de lijst met gebieden waarvan het afgeraden wordt om heen te gaan.
    Zelf zou ik niet gaan maar om een ander dan direct van onverantwoord gedrag te betichten gaat een beetje erg ver.

  • Als er iemand uit mijn omgeving komt de overlijden door Corona, zou ik als Vindicater heel snel de stad uitvluchten.

  • Rob:
    negenhonderd studenten die skiën in Noord Italië. Je gelooft je ogen en oren niet. Blijkbaar interesseert het deze corpsballen geen bliksem of oudere en zieke mensen straks worden geïnfecteerd met het voor hen soms dodelijke virus.
    Mijn voorstel is om deze groep bij terugkeer in Nederland een aantal weken in quarantaine te plaatsen om risico's te beperken.
    Daarna kunnen ze met spoed aan het werk om de gemiste colleges in te halen. Jammer dat bij deze groep in onze samenleving de hufterigheid ook heeft toegeslagen! En dat worden straks onze artsen en hoogleraren...

  • beste Real Jack, in Italië reizen ook mensen en misschien ook wel naar het gebied waar de studenten vakantie houden. Risico is gewoon te groot en dat hoef je niet op te zoeken. Skiën is een luxe en geen noodzaak.

  • Voor sommigen is het goed om de feiten iets beter op een rijtje te hebben alvorens de studenten van alles en nog wat te beschuldigen.
    Vindicat zit in Sestriere aan de Franse grens op ongeveer 200 kilometer van de dichtstbijzijnde besmettingen in Italië. Zij zijn heel wat nuchterder en intelligenter in het beoordelen van de situatie dan sommige zich oerGroninger noemde reageerders en PVV'ers die nu al aardig van de leg zijn en bij voorbaat met geweld te menen moeten dreigen.

    Ook in de stad Groningen gaat het leven gewoon door ondanks de coronabesmetting in Dalen, op 75 kilometer afstand.
    Corona moet je serieus nemen maar een proportionele reactie is altijd beter dan paniekzaaierij.

  • Er zijn bar weinig studenten (dan heb ik het alleen over de universiteit, de rest zijn scholieren) die ik nuchter en intelligent durf te noemen. Welgeteld in mijn leven nog maar 1 tegen gekomen waar ik bewondering voor heb qua intellect. Overgrote deel zijn het woord student niet waardig. Ze weten hoe ze naar de mond moeten praten/manipuleren in combinatie met ons kent ons netwerk, hoe uit boekjes te leren met zo weinig mogelijk inzet en hoogstwaarschijnlijk geholpen door een goede familienaam met geld. Maar echte intellect; nee.

    Dus nee, ik acht ze niet verstandig genoeg om daar zelf over te kunnen oordelen. Met name omdat blijkbaar bij jongeren het lijkt op een griep dat vanzelf overgaat. Ze hebben er zelf weinig last van maar het besmetten van anderen is er niet minder om.

    Overigens maak ik mij er niet zo druk om. De media aandacht is storender. Iedere media, Social, krant, lokaal etc komt met zogenaamde tips en fact checks, de 1 heeft nog meer dan de andere. Gebruik gewoon je gezonde verstand.

    • De redactie van OOG heeft besloten, van de mensen die een reactie insturen, geen links meer te plaatsen. Sommige mensen die reageren, sturen er vier of vijf tegelijk op, en dat maakt de kans op het overbrengen van virussen op het systeem te groot. Wie reageren wil, wordt vriendelijk verzocht, zelf te verwoorden waar die links over gaan. De redactie hoopt op ieders begrip.

      Redactie OOG

Recente berichten

Dinsdagochtend bewolkt, in de middag zonneschijn

De temperatuur loopt flink op aankomende dagen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis worden woensdag en donderdag…

10 uur geleden

Verkeer moet nog wennen aan fase 3 van Operatie Ring Zuid

Afgelopen zaterdag is fase 3 van Operatie Ring Zuid ingegaan en dat betekent een hoop…

12 uur geleden

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

15 uur geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

16 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

17 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

18 uur geleden