Categorieën: Nieuws

ProRail: “We houden zo lang als kan het openbaar vervoer draaiende”

ProRail wil zo lang als het kan het openbaar vervoer draaiende houden ondanks het coronavirus dat momenteel heerst. Dat heeft de spoorbeheerder donderdag laten weten.

ProRail werkt hierbij samen met de verschillende regionale vervoerders die in Nederland actief zijn. “Alle respect voor mensen in de frontlinie”, vertelt Pier Eringa die directeur is van Transdev Nederland. “Veel medewerkers van ProRail werken thuis waardoor kantoren gesloten zijn. Maar we houden zo lang als het kan het openbaar vervoer draaiende om anderen naar hun werk of andere belangrijke plekken te brengen. Treinmachinisten, conducteurs, buschauffeurs en heel veel anderen: wat fijn dat we op jullie mogen blijven rekenen.”

Hettinga: Trots op collega’s
Directeur Anne Hettinga van vervoersbedrijf Arriva sluit zich bij de woorden van Eringa aan. “Ik zie onze medewerkers keihard werken om onder deze moeilijke omstandigheden reizigers een betrouwbare dienstregeling te bieden. Geweldig wat zij elke dag weer presteren voor mensen die werkzaam zijn in de vitale sectoren én die het openbaar vervoer gebruiken om naar hun werk te gaan. Juist voor hen is dat belangrijk.”

Basisdienstregeling
Behalve Arriva hebben ook NS, Connexxion, Qbuzz en Keolis maatregelen genomen om een betrouwbare dienstregeling te garanderen. Bij de NS geldt er vanaf zaterdag een basisdienstregeling. Met deze dienstregeling wordt er rekening houden met een stijgend aantal ziekmeldingen in vitale functies. Daarnaast laat het bedrijf weten zuinig te zijn op het personeel waardoor men alleen ingezet worden waar ze echt nodig zijn. Reizigers wordt geadviseerd de reisplanner te raadplegen voor de actuele reisinformatie.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Allemaal wel een beetje jammer dat de schoonmakers, die elke dag de treinen, bussen en al het andere schoonmaken weer worden vergeten.

  • Pier Eringa werkt al sinds 1 sept 2019 niet meer bij Prorail. Werkt nu voor Transdev (moederbedrijf Connexxion). Dus iets in het artikel klopt niet.

    • Je hebt gelijk, Bert. Er is een fout in het artikel geslopen. Deze fout is inmiddels hersteld. Dankjewel voor je oplettendheid!

  • Ja dat is idd wel een punt .
    De schoonmakers moeten ook maar door , zodat alles door kan blijven gaan. Maar daar hoor je hier helemaal niks over . Zonder schoonmakers was het allemaal een mooi zooitje geweest. Ik ben trots op de schoonmakers, die het toch allemaal wel ff doen . Met ook gevaar voor hun gezondheid!!!

Recente berichten

Noorderlicht laat zich opnieuw zien

In de nacht van zondag op maandag was opnieuw het noorderlicht te zien. De afgelopen…

3 uur geleden

“Maandag opklaringen en wolkenvelden, komende dagen droog met op Hemelvaartsdag zonnige perioden”

De komende dagen gaan droog en wisselend bewolkt verlopen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis zijn er…

4 uur geleden

Blikschade bij verkeersongeluk op Europaweg

Bij een verkeersongeluk op de kruising Europaweg met de Sontweg zijn zondagavond de automobilisten van…

4 uur geleden

Bevrijdingsfestival kijkt terug op geslaagde editie (foto’s)

Bevrijdingsdag 2024 zit erop. Op het Bevrijdingsfestival in het Stadspark was Froukje de laatste artiest…

4 uur geleden

Historische militaire voertuigen rijden door Groningen: “Je moet het verleden kennen om de toekomst te begrijpen”

Een colonne bestaande uit zo'n 35 historische militaire voertuigen reed op Bevrijdingsdag door Groningen. Eén…

6 uur geleden

Grieken vieren Pasen in Noorderplantsoen met dans, eten en drinken

Terwijl wij het Paasfeest al achter ons hebben liggen, vindt Pasen dit weekend plaats in…

6 uur geleden