Categorieën: Nieuws

Ondernemers Haren bezorgen producten thuis

Door het coronavirus is het rustiger dan normaal in veel winkels. Daarom zijn veel ondernemers creatief. In Haren bezorgen veel winkeliers nu thuis, in samenwerking met Stichting Shared Spaces Haren.

Het idee om aankopen thuis te gaan bezorgen komt van die stichting, zegt Jochem de Josseling de Jong. Hij is van Shared Spaces Haren. “Wij merkten dat sinds het RIVM aangekondigde dat er zoveel mogelijk mensen binnen moeten blijven de zoektocht steeds groter werd van winkeliers om klanten in hun winkels te krijgen. Aan de hand daarvan zijn we gaan denken wat we kunnen doen om Haren levendig te houden.”

Van een ijsverkoper kreeg hij twee elektrische bakfietsen te leen waar normaal gesproken ijs uit wordt verkocht. “Hij heeft normaal schepijs, maar kan daar nu niets mee. Fietsenmaker Glastra heeft aangeboden om eventuele defecten aan de fietsen te repareren.”

Klanten kunnen hun bestelling zelf bij één van de deelnemende winkeliers doorgeven, zegt De Josseling de Jong. “De ondernemer regelt het betaalproces, hij of zij heeft van ons een adressticker gekregen waarop komt te staan welke datum, tijd en adres het bezorgd moet worden. Dat gaat bij ons in de bakfiets, onze bezorgers rijden naar het adres toe en zetten het pakket op de deurmat. We bellen aan en gaan op twee meter afstand staan, we vragen heel vriendelijk of we mensen op de foto mogen zetten als bewijs van aflevering en zo hebben we minimaal contact.”

Er doen inmiddels veertien winkeliers in Haren mee. Eind deze week worden er flyers huis-aan-huis bezorgd om de bezorgdienst onder de aandacht te brengen. In de Haren Doet Update welke komende zaterdag verschijnt praat Kevin van der Laan met Jochem de Josseling de Jong verder over het initiatief.

Kevin van der Laan

Bekijk reacties

  • Belangrijk om te weten dat virus nog een aardige tijd op het verpakkingsmateriaal aanwezig blíjft.

    Volgens RIVM is karton binnen 24 uur schoon. Volgens UMCG duurt dat langer. UMCG is tot dusver een stuk deskundiger dan RIVM gebleken, dus ik zou zelf 48 aanhouden. Plastic is nog wat langer besmettelijk. Wel zijn de waardes van viral load flink afgezwakt.

    Als de bezorger voor de deur staat is volgende procedure aan te raden. Kraan openen. Deur openen. Pakket van grond naar tillen/deur dicht duwen met voet. Pakket in gang/hal zetten. Handen wassen. Pakket 48 uur niet aanraken.

  • Dag VSH,

    Dank voor de oplettendheid! Super dat je meedenkt. We hopen dit te kunnen voorkomen doordat onze koeriers (niet op foto) met plastic handschoenen aan de pakketten behandelen. Zo proberen we de mogelijkheid op besmetting zo klein mogelijk te houden.

    De flyers worden op zelfde manier uitgedeeld. Maar nogmaals, meedenken wordt gewaardeerd!

    Samen zijn we Haren

Recente berichten

“Maandag opklaringen en stapelwolken, woensdag zomers warm met 25 graden”

De temperatuur zit de komende dagen in de lift. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

7 uur geleden

Veel animo voor Victory Museum: “Conflicten in de wereld laten zien hoe kwetsbaar we zijn”

Het komende weekend zijn we op 4 mei twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenkingsdag.…

8 uur geleden

Komende dagen geen treinverkeer mogelijk naar Zwolle vanwege werkzaamheden aan bruggen

Treinreizigers richting Zwolle en verder moeten de komende dagen rekening houden met extra reistijd. Door…

10 uur geleden

Container tegen gevel gebouw in lichterlaaie, forse rookontwikkeling

Aan de Donderslaan heeft zondagavond brand gewoed in een container met bouwafval. De brand ging…

11 uur geleden

Jonathan van Dorssen flink op schot: GVAV geeft GRC Groningen pak slaag

“Het was een heerlijke middag, maar ik kreeg wel heel veel vrijheid”, aldus GVAV aanvaller…

13 uur geleden

SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in…

13 uur geleden