Noorderpoort hoopt dit schooljaar nog open te kunnen

Het Noorderpoort hoopt dit schooljaar nog deels open te kunnen. Om de verspreiding van het coronavirus te beperken zijn alle scholen al bijna twee weken dicht.

Onder andere de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen blijven ook de rest van het schooljaar gesloten. Mbo-scholen zoals het Noorderpoort hopen dat ze wel zo snel mogelijk weer open kunnen, om te zorgen dat studenten zo weinig mogelijk vertraging oplopen. Voor nu worden alle lessen online gegeven. “Soms is dat goed te doen,” zegt bestuursvoorzitter Wim van de Pol van Noorderpoort. “Maar in de praktijk is het soms lastig om alles digitaal te doen. Een timmerwerkplaats kan je niet digitaliseren. Daar zijn we nog druk mee bezig om te kijken hoe we die studenten die praktijklessen missen, verder kunnen helpen. Het is een mbo, dus we zijn doeners. We hebben ontzettend veel creatieve docenten die bezig zijn met filmpjes, virtual reality en allemaal varianten daarop, om toch de lessen zo veel mogelijk door te kunnen laten gaan.”

Het RIVM doet nu onderzoek naar de besmetting onder jongeren. Naar aanleiding van dat onderzoek moet blijken of scholen binnenkort weer deels open kunnen. Daarover moet komende dinsdag meer duidelijk worden.  “We hopen dat de minister ons volgende week ruimte geeft om open te gaan voor individuele lessen en examens. Met name die examens, dat kan wel hoor. Als je goed de hygiënemaatregelen in ogenschouw neemt en daarmee rekening houdt, dan kun je best op individuele basis met studenten in de praktijk nog dingen doen.”

Voor scholieren die nog een keuze moeten maken over hun studie worden ook oplossingen bedacht. “Dan kunnen we bijvoorbeeld in een Skypegesprek met leerlingen doornemen waar ze aan denken, waar ze goed in zijn en wat ze belangrijk vinden. We hebben tests online staan en we kunnen vragenlijsten doornemen. We hebben allerlei manieren om ze te helpen om een goede keuze te maken.” Scholieren kunnen zich daarvoor aanmelden via de website van Noorderpoort.

Deel dit artikel:

  1. Is dit echt nou zo belangrijk? Zo’n ramp als ze een half jaar later van school komen?

    We gaan vanaf volgende week door de grens van maximale IC-capaciteit, en het zal enkele maanden duren voordat we er weer onder zakken.
    Medische personeel in de absolute frontlinies. Medisch personeel dat het zelf niet gaat overleven. Een hoop dode bejaarden door geen behandeling. Waarbij volgens Zembla heel veel overledenen niet eens getest gaan worden waardoor RIVM-dodental (door corona) absoluut geen reële afspiegeling is van.werkelijkheid. Overlevers met IC-trauma en in een aantal gevallen flink beschadigde longen.

    Maar het Noorderpoort meent dat een bijdrage tegen (!) de instelling van een echte lockdown moet leveren. Terwijl een lockdown de enige manier is om een paar weken tijd te kopen. En wat voor een signaal geef je aan pubers/adolescenten op Noorderpoort, en hun vrienden daarbuiten af? Dat het allemaal wel meevalt, en dat 1,5 meter (een halve te weinig) maar overdreven gedoe is?

    Denk dat het medisch personeel in bijvoorbeeld Martini en UMCG heel erg blij is met het totale gebrek aan.urgentie bij de directie van het Noorderpoort. (Sarcastisch hè)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *