Miljoenste bezoeker voor Forum Groningen

Donderdagochtend heeft het Forum Groningen haar miljoenste bezoeker verwelkomd. Een echtpaar uit Groningen, Willem en Ellen Dijkstra, werd ontvangen met gejuich, bloemen en champagne.

Het echtpaar was nog nooit in het Forum geweest. Ze werden compleet overvallen door de festiviteiten. Maar ze vonden het allebei heel leuk om in het zonnetje gezet te worden.

“Hoewel we best op wat aantallen hadden gerekend overtreft dit werkelijk alle verwachtingen,” aldus een verheugde Dirk Nijdam, algemeen directeur Forum Groningen. Wethouder Paul de Rook vult aan: “De afgelopen tijd heeft de stad Groningen veel extra bezoekers gehad die het Forum kwamen bewonderen. Daarnaast hebben heel veel inwoners het Forum bezocht. Dat is niet alleen voor het Forum goed, maar ook voor bijvoorbeeld de horeca en winkeliers in de binnenstad.”

Het Forum ontvangt haar miljoenste bezoeker drie maanden na de feestelijke opening. Met name in de weekends en in de kerstvakantie was er veel publiek. Elke zaterdag was tot dusver goed voor circa 20.000 bezoekers.

De bezoekersaantallen worden geteld met intelligente camera’s en detectiepoortjes.