Meer Brabantse corona patiënten naar noordelijke ziekenhuizen

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Zaterdag worden nog circa vijf corona-patiënten (COVID-19) overgeplaatst naar ziekenhuizen in het noorden van het land. Deze patiënten liggen nu op de Intensive CareC van het Amphia ziekenhuis in Breda.

Dat heeft het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) in Noord-Nederland besloten. Ate van der Zee, voorzitter van de raad van bestuur van het UMCG en van het ROAZ Noord-Nederland: ‘In Groningen, Friesland en Drenthe zijn de ziekenhuizen goed voorbereid op een eventuele toename van het aantal COVID-19 patiënten, maar is het aantal patiënten op dit moment nog beperkt. Als Noord-Nederlandse ziekenhuizen proberen we de ziekenhuizen in Brabant te ontlasten door waar mogelijk patiënten van hen over te nemen.’

Gisteren zijn al zes IC-patiënten overgeplaatst en werd besloten dat dit weekend ongeveer zeventig niet-IC patiënten uit Brabantse ziekenhuizen, voornamelijk uit Uden, overgenomen worden door ziekenhuizen in Groningen, Friesland en Drenthe. De gezamenlijke ambulancediensten uit Groningen, Friesland en Drenthe verzorgen het vervoer.