AFGELOPEN: FC Groningen – PSV (0-1)

Daar zijn we weer, een liveblog! FC Groningen – PSV. Kan de Trots van het Noorden in eigen huis stunten tegen topploeg PSV? De Groningers zijn de laatste weken in mindere doen en weten vooral voorin weinig te creëren. Misschien komt daar vandaag verandering in tegen de Brabanders. Volg het hier vanaf kwart voor vijf.

Afgelopen. Na een zeer slechte eerste helft, maar een vermakelijke tweede helft moet FC Groningen genoegen nemen met een 0-1 verlies tegen PSV. De Groningers hadden gezien de tweede helft een punt verdient. Volgende week heeft de Trots van het Noorden meer kans op succes, uit tegen de nummer laatst: RKC Waalwijk.

90+1′ Vijf minuten extra tijd..

89′ Inzet van Hrustic gaat hoog over. FC Groningen verdient meer, maat laat de klok het toe?

83′ Wissel PSV Eindhoven: Lammers verlaat het veld voor de Griekse spits Konstantinos Mitroglou.

80′ El Messaoudi dwingt doelman Unnerstall naar de hoek. FC Groningen nu écht de bovenliggende partij. Nog tien minuten voor een misschien wel verdiende gelijkmaker gezien de tweede helft.

78′ Wissel FC Groningen: Kian Slor gaat spelen voor Mo El Hankouri.

78′ Wissel PSV Eindhoven: Madueke verlaat geblesseerd het veld. Bruma vervangt hem.

74′ FC Groningen wordt sterker. Unnerstall moet met zijn vingertoppen een schot van Hrustic keren.

72′ Dat scheelde niet veel! El Hankouri dwingt Unnerstall met een mooi schot naar de hoek. Nog een kleine twintig minuten te gaan.

71′ Poll komt erg naar terecht op zijn nek, maar kan gelukkig gewoon verder spelen. Het is zijn thuisdebuut.

68′ Wissel PSV Eindhoven: Boscagli komt binnen de lijnen van Rodriguez. Een linksback voor, je raadt het al, een linksback.

67′ FC Groningen kruipt wat dichter naar het doel van PSV toe. Beide ploegen spelen vrij apathisch.

63′ Dubbele wissel FC Groningen: Logische wissels van Danny Buijs. Poll vervangt Schreck, die erg ongelukkig speelde en Postema vervangt de onzichtbare Daishawn Redan.

59′ Het eerste gevaar van Groningse kant in de tweede helft. El Messaoudi wil Redan wegsteken, maar de bal is te hard voor de spits.

46′ De tweede helft is met twee ongewijzigde ploegen begonnen. Thomas Poll en Romano Postema lijken zometeen in de ploeg te komen.

RUST. FC Groningen begon aardig aan de wedstrijd, maar na de treffer van Dumfries leek het nergens meer op. PSV straft het niet af, maar sommige spelers van de Groningers zakken door de ondergrens.

39′ Gele kaart voor Schreck na vasthouden.

29′ Zeefuik voorkomt met een uitstekende tackle dat oud-teamgenoot Doan scoort.

25′ Dumfries dacht zijn tweede te maken, maar Hrustic wierp zich voor de bal.

16′ DOELPUNT VOOR PSV. Dumfries kan zonder problemen het strafschopgebied inlopen en kan zonder iemand om hem heen de bal in het doel schuiven van Padt. 0-1.

9′ Een indraaiende vrije trap van Lundqvist uit een heel moeilijke hoek wordt weggestompt door Unnerstall.

8′ Grote kans voor itakura! De verdediger wil een hoekschop binnenwerken, maar zijn inzet wordt gekeerd door Schwaab die zijn lichaam ervoor gooit.

1′ De wedstrijd is begonnen. Kan FC Groningen meteen goed beginnen?

Historie (42 keer): Elf keer bleven de punten onder de schaduw van de Martinitoren, elf keer werden de punten op het veld gedeeld en twintig keer gingen de punten mee met de Brabantse bus.

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Itakura, Schreck; Van Kaam, El Messaoudi, Lundqvist; Hrustic, Redan, El Hankouri

Opstelling PSV Eindhoven: Unnerstall, Dumfries, Schwaab, Viergever, Rodriguez; Hendrix, Rosario, Thomas; Doan, Lammers, Madueke

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük