Kinderen kunnen vragen stellen aan burgemeester

Koen Schuiling, de burgemeester van Groningen en op dit moment hoofd van de veiligheidsregio, gaat vragen over het coronavirus beantwoorden van kinderen. Kinderburgemeester Floor roept daarom alle kinderen uit de provincie op om vragen in te sturen.

De vragen kunnen over van alles gaan. “Bijvoorbeeld: kun je nog wel met andere kinderen buitenspelen, kun je nog wel in de speeltuin spelen, of wanneer kunnen we weer naar school?”, vertelt Floor. “Ik ben zelf vooral benieuwd of ik nog wel buiten kan spelen met andere kinderen. Dat weet ik niet. Als ik naar buiten ga en andere kinderen zie spelen, dan weet ik niet of ik wel mee mag doen.”

Ze vindt het belangrijk dat Koen Schuiling vragen van de kinderen beantwoordt. “Als kinderen geen antwoord hierop krijgen dan zitten ze ook de hele tijd met die vragen. Dan weten ze niet wat ze wel en niet mogen doen. Als de burgemeester die vragen beantwoordt weten ze dat wel, en dat is fijner voor de kinderen.”

Floor vindt het zelf ook een spannende tijd. “We weten niet precies wat er gaat gebeuren. De eerste dag is het nog raar dat je niet naar school hoeft, maar nu wil je toch liever naar school.” Soms verveelt ze zich wel, maar ze heeft ook genoeg te doen. “Een beetje buiten spelen, beetje opruimen en schoolwerk. Soms gaan we ook wat bakken. Maar ik wil nu eigenlijk wel weer naar school, dat vind ik toch wel leuker.”

Kinderen kunnen filmpjes met hun vraag insturen naar de Whatsapp van Veiligheidsregio Groningen op 06-25184832.

 

In dit filmpje is de oproep van Floor te zien.

Deel dit artikel:

  1. Dag lieve burgemeester, ik heb een vraagje hoe gaat het met die Vindicatters volgens u was er toen niets aan de hand in Noord Italie en leest u alleen maar verhaaltjes voor ?

    Loesje 13 jaar

  2. @Jack, u moet FILMPJES met vragen insturen.
    Bij OOG kunnen ze er natuurlijk niks mee want films moeten naar het tijdelijke Stadhuis.
    En nu niet afhaken maar ook echt opnemen en insturen….!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *