Categorieën: Nieuws

Kappersbond trekt advies om te sluiten vanwege corona in

De ANKO, de Algemene Nederlandse Kappers Organisatie, heeft het advies aan kapsalons om te sluiten ingetrokken. Dat meldt de ANKO dinsdag.

Volgens de Rijksoverheid kunnen mensen gewoon naar de kapper gaan zolang klanten onderling maar anderhalve meter afstand bewaren. ANKO-voorzitter Maurice Crusio is ontdaan door het advies. Volgens hem kunnen kappers geen 1,5 meter afstand houden van hun klanten. Hij geeft zijn leden nu het advies om gesprekken via de spiegel te voeren en geen tijdschriften voor klanten neer te leggen.

Maandagochtend vond er in Groningen crisisoverleg plaats bij barbershop De Zwarte Raaf in de Folkingestraat. De kappers aldaar besloten om hun zaak te sluiten. “Ondanks het advies van de ANKO blijven wij de komende dagen gesloten”, laat één van de kappers weten. “Dat geldt in ieder geval voor de rest van de week. Daarna bekijken wij de situatie van week tot week.”

OOG Tv was maandagochtend aanwezig bij het crisisoverleg:

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Kappers en andere gezichtsbewerkers neem nu uw verantwoordelijkheid. Niet morgen! Compleet maf dat juist deze sector niet gedwongen wordt te sluiten. Potentiele haarden van infectie.

  • Dat is ook de bedoeling !!! Besmet worden en daarna als je immuun bent weer aan het werk ...

  • Laat je niet gek maken, de kans op besmetting bij een kapper is kleiner dan in de supermarkt. Laten we aub niet dom doen.

  • Ik werk zelf in een kapsalon en vind het niet normaal dat er overal word gesproken over 1.5m afstand houden etc. Je kan geen enkele klant helpen als je deze afstand moet hanteren. Ik zie staan dat t om de klanten gaat, zolang zij maar 1.5m afstand van elkaar houden is het goed.. Maar als wij kappers t virus krijgen is het dus niet erg ofzo? De kans dat klanten het krijgen is misschien kleiner dan in een supermarkt, maar de werknemers staan de hele dag in de salon dus al die bactieren die worden verspreid blijven hier hangen. En dan blijven ze maar zeggen dat je de maatregelen niet te slap moet nemen. Nou sorry hoor maar meneertje Rutte en het hele RIVM kunnen van mij allemaal de pot op

  • Je zult voor je zelf moeten bepalen of je nog wilt knippen of niet. De overheid kan niet voor iedere sector specifieke maatregelen gaan afkondigen, ten eerste wordt het gecompliceerd ten tweede zal er een wettige basis ontbreken om zo specifiek te werk te gaan. Of ze hebben het te druk om er goed over na te denken. Dus alleen omdat je open mag blijven, betekent niet dat je open moet blijven. Gebruik je eigen gezonde verstand.

  • Ja ik heb met mn gezonde verstand de keuze gemaakt om niet meer te werken. Maar ik praat hier over de hele beautybranche in NL. En omdat t niet verplicht is mag je dus open blijven. Maar ik ben de werknemer en niet de werkgever en zolang het dus niet verplicht is blijft zij open, net als een heleboel andere kapsalons. Het gaat mij om het feit dat ze blijven hameren op de maatregelen en dat je goed moet opletten, maar wij maken fysiek contact met mensen

  • Ongelofelijk dat de kapperszaken nu weer open mogen zijn.! Maar waar is eigen verantwoording!
    Je kan niet haarknippen met een afstand van 1,5 meter . Zij doen het toch !. In Zwaag de Plantaan trekken zich er niets van aan. Potentiele haard van besmetting ! Daarbij stel je je medewerkers ook bloot aan besmetting Hoe ga je met je personeel om! Vinden geld verdienen belangrijker dan gezondheid. Dat zegt iets hoe je denkt als werkgever !Er zijn een groot aantal die wel de verantwoording nemen.

  • Kunnen die klanten niet zelf besluiten om over een paar weken naar de kapper te gaan?

  • Ik vind het heel goed van chantal, dat ze voor haar eigen gezondheid heeft gekozen. De werkgever denkt alleen maar aan geld en niet aan de werknemers. Schande dat deze branche nog niet gesloten is. Ik hoop dat meerdere werknemers het werk neerleggen, straks zijn ze besmet en wie helpt hun dan , komt de werkgever langs om iedereen te helpen.
    Dat geloof je toch zelf niet. DICHT DIE KAPSALONS EN ALLE ANDERE BEROEPEN DIE TE MAKEN HEBBEN MET HET VERZORGEN VAN HET GEZICHT. HOPEN DAT ZE HET NU EINDELIJK EENS GAAN SNAPPEN.

Recente berichten

Dinsdagochtend bewolkt, in de middag zonneschijn

De temperatuur loopt flink op aankomende dagen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis worden woensdag en donderdag…

5 uur geleden

Verkeer moet nog wennen aan fase 3 van Operatie Ring Zuid

Afgelopen zaterdag is fase 3 van Operatie Ring Zuid ingegaan en dat betekent een hoop…

6 uur geleden

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

9 uur geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

11 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

11 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

12 uur geleden