Huisartsen Groningen merken toenemende ongerustheid over Coronavirus

Huisartsen merken dat de ongerustheid over het Corona virus toeneemt onder hun patiënten.

“Wij worden de laatste dagen behoorlijk veel gebeld door patiënten met mensen die vragen hebben over het naderende virus”, zegt huisarts Bert Heikens uit Haren. Niet alleen bij zijn huisartsenpost, maar ook elders in de gemeente Groningen komen veel vragen binnen.

Het nieuwe coronavirus kan longontsteking geven. Om te voorkomen dat het virus doorgegeven wordt krijgen mensen het advies om regelmatig de handen met zeep te wassen, te niesen en te hoesten in de elleboog en alleen papieren zakdoekjes te gebruiken.

Wanneer iemand het virus denkt te hebben moet de huisarts gebeld worden. Die vertelt dan wat te doen. Er wordt uitdrukkelijk afgeraden naar de huisartsenpost te gaan. Bij vragen: bel het publieks-informatienummer van de overheid: 0800-1351

Deel dit artikel: