Categorieën: Nieuws

GGD: “24 Nieuwe coronabesmettingen in Groningen”

Het afgelopen etmaal zijn er in de provincie Groningen 24 nieuwe coronabesmettingen geconstateerd. Dat laat de GGD Groningen weten.

Met de 24 nieuwe gevallen komt het totale aantal op 104. Vijf van deze 24 bevinden zich in de gemeente Groningen. Nieuwe gevallen werden ontdekt in de gemeenten Westerwolde en Veendam. In deze gemeenten waren voor woensdag geen gevallen bekend. De GGD laat weten dat het werkelijke aantal besmettingen veel hoger ligt. Dit komt omdat niet iedereen meer wordt getest.

Landelijk werden er de afgelopen 24 uur 852 mensen positief getest waarmee het totale aantal op 6.412 komt. De meeste gevallen bevinden zich in de provincies Noord-Brabant, Zuid-Holland en Noord-Holland. Tachtig mensen kwamen het afgelopen etmaal te overlijden waarmee het totale aantal sterfgevallen op 356 komt.

Sebastiaan Scheffer

Bekijk reacties

  • Laten we hopen dat de maatregelen helpen en zo langzamerhand duidelijk wordt dat het aantal zieknehuisopnamen gaat dalen en er vervolgens minder mensen sterven aan deze nachtmerrie.

  • Elke dag deze nieuwsberichten heeft helemaal geen zin. Ik hoor van meerdere kanten dat mensen die (milde) klachten hebben niet worden getest. Er wordt in Nederland zeer weinig getest, alleen de mensen met ernstige klachten en in de vitale beroepen, en en ook daar niet iedereen. In tegenstelling tot Duitsland, waar men veel meer test en een veel realistischer beeld is. Het aantal besmettingen is dus veel hoger dan deze getallen in Nederland. Het is een kwestie van tijd voordat er ook in het nu nog relatief rustige noorden ook taferelen zoals in Brabant komen. Daar ontkomen we niet aan. Of er moet wel een wonder gebeuren. Ik hou mijn hart vast wat er gebeurt als straks de ziekenhuizen toch vol zijn, of apparatuur niet op tijd komt.

  • @ Majaja.

    Volgens mij nam dhr Gommers Nationaal Chef Intensive Care) tijdens de briefing in Den Haag het aantal van 1150 ic bedden in de mond. Wat zien hij en ik nou precies verkeerd?

  • @VSH
    Je bent een meester in het selectief parafraseren. Wanneer je een beetje fatsoen had dan zou je proberen om volledig te zijn en niet met cijfers goochelen zodat ze bij je vooronderstellingen en vooroordelen passen.

  • Ik zou zo graag willen weten, hoeveel mensen daarvan milde klachten hebben en hoeveel beademend moeten worden en hoeveel mensen op de ic terechtkomen. Ik kan mij nog steeds geen goed beeld vormen, welk percentage erg ziek wordt wordt en welk percentage moet sterven. Het is een ramp!

  • I would like to know, how many of these infected people are from the Vindicat 900 student group, who were mot tested and were let to get into the country without quarantine.

Recente berichten

Vier dagen Pasar Malam Asia in Kardinge

Een lang weekend vol oosterse dansen en culinaire specialiteiten: van vrijdag 17 mei tot en…

2 uur geleden

Dinsdag opklaringen met een spetterbuitje, Hemelvaartsdag begint zonnig

Aankomende week kunnen we zon, bewolking en een buitje verwachten. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis lopen…

4 uur geleden

Meerdere mensen opgelicht bij tweedehands verkoop tickets FC Groningen

Vrijdagavond strijdt FC Groningen in een uitverkochte Euroborg tegen Roda JC om directe promotie naar…

5 uur geleden

Botsing tussen scooter en auto op Helperpark

Maandagavond heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een auto. Dat gebeurde bij Sportcentrum…

5 uur geleden

UMCG ontvangt 45.000 euro voor veiling kistje meischol op Urk

De Hematologie afdeling van het Universitair Medisch Centrum in Groningen (UMCG) heeft 45.000 euro ontvangen…

7 uur geleden

Fietsster aangevallen door ontsnapte hond op Regattaweg

Een fietsster is maandagmiddag aan de Regattaweg in Oosterhoogebrug aangevallen door een ontsnapte hond. Dat…

8 uur geleden