Gaslekkage in winkel Nieuwe Ebbingestraat: winkel gesloten

nieuws
Foto: Raymond Meter - meterfotografie.nl

Door werkzaamheden is er vrijdagochtend een aardgaslekkage ontstaan in een winkel aan de Nieuwe Ebbingestraat. Dat meldt Raymond Meter van de incidentenwebsite meterfotografie.nl.

De melding van de lekkage kwam rond 11.15 uur binnen waarop een bluswagen ter plaatse werd gestuurd. “In de winkel werden werkzaamheden verricht waardoor de lekkage kon ontstaan”, vertelt Meter. “Ze hebben in eerste instantie het lek zelf proberen te dichten maar toen dit niet lukte hebben ze de hulpdiensten ingeschakeld.” Toen de brandweerlieden ter plaatse kwamen hebben ze direct een onderzoek ingesteld. “Zij hebben vervolgens besloten om het lek af te gaan dichten met een soort afdichter, een soort rubberen substantie.”

Meter laat weten dat energiebedrijf Enexis rond het middaguur ter plaatse kwam. “Voor de winkel is Enexis nu een gat aan het graven. Ze zijn op zoek naar de afsluiter. Deze willen ze afsluiten zodat de situatie weer veilig wordt. De brandweer staat standby.” Vanwege de lekkage is de winkel gesloten voor het publiek.

Foto: Raymond Meter – meterfotografie.nl
Foto: Raymond Meter – meterfotografie.nl
Foto: Raymond Meter – meterfotografie.nl