Donar geeft na rust wedstrijd uit handen

Donar heeft zaterdagavond in Rotterdam met 79-66 verloren van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord. Eerder dit seizoen wonnen de Rotterdammers ook al in eigen huis van de Groninger basketballers.

Tot aan de rust was er nog niets aan de hand voor Donar. Aan het eind van het eerste kwart stond de ploeg met 12-13 voor, bij rust was Donar nog een puntje meer uitgelopen: 35-37. Na rust ging het mis. De thuisploeg boog de achterstand om in een voorsprong en aan het eind van het derde kwart was de stand 58-49. Ook in de eerste minuten van het laatste kwart had Donar geen antwoord op de aanvallen van de thuisploeg, waardoor Feyenoord uitliep tot 19 punten verschil. Die achterstand wist Donar niet meer goed te maken.

Topscorers bij Donar waren Donte Thomas met 14 punten en Vernon Taylor met 10 punten.

Donar is gezakt naar de tweede plaats in de Dutch Basketball League, met 34 punten uit 22 wedstrijden. Koploper is Landstede Hammers uit Zwolle, dat evenveel punten heeft, maar ook twee wedstrijden minder heeft gespeeld.