Categorieën: Nieuws

Coronaposter vanaf volgende week huis-aan-huis bezorgd

De ‘Samen Sterk Tegen Corona’-posteractie van de Groningse drukkerij DWC Print is in korte tijd in heel Nederland opgepikt. In vier dagen zijn er ruim 12.000 gedrukt en door heel Nederland verspreid. De NDC mediagroep gaat de posters vanaf volgende week ook huis-aan-huis verspreiden in kranten.

“Dat de posteractie in zo’n rap tempo het hele land door zou gaan hadden we niet kunnen voorspellen”, aldus Martijn ten Pas, initiatiefnemer van Samen Sterk Tegen Corona. “We dagelijks hulp van allerlei vrijwilligers uit Groningen en omstreken met inpakken De actie wordt massaal gedeeld op sociale media en verschijnen er allerlei mooie artikelen in de pers.”

Om de gratis posteractie verder landelijk uit te kunnen zetten hebben NDC mediagroep, DPG media DWC Print uit Groningen de handen ineen geslagen. Dit zorgt ervoor dat inwoners van Friesland, Groningen, Drenthe en Flevoland de poster niet meer online hoeven te bestellen, maar deze gewoon uit de krant kunnen halen. “Met deze hulp kunnen we daarnaast ook de inwoners van Nederland bereiken die zich niet op het internet en/of social media bevinden. Zij hebben een helpende hand misschien nog wel het hardst nodig”, laat de Groningse drukker weten.

De verspreiding zal plaats gaan vinden in week van 23 maart De coronaposter, waarmee je kunt laten zien dat je wel een beetje hulp kunt gebruiken of juist hulp kunt bieden, is overigens nog steeds voor inwoners van de overige provincies gratis aan te vragen op de website www.samensterktegencorona.nl. Op deze site is het ook mogelijk de actie financieel te steunen.

Tom Veenstra

Bekijk reacties

  • Mooi initiatief. Beter hang je er ook huis-aan-huis meegeleverde "lockdown nu"-poster naast. Het is vrij simpel: des te langer Nederland om duistere redenen met een lockdown wacht, des te meer doden en mensen met blijvend beschadigde nieren en longen dat oplevert.

    Is vrijwel geen buitenlandse expert die het gokken op "sociale afstand houden" begrijpt. Vrijwel de gehele internationale epidimologische gemeenschap kijkt hoofdschuddend toe hoe types als Rutte en Van Dissel (plus Helsloot en Koopmans) mensenlevens op het spel aan het zetten zijn.

  • Kappen met dat gerel VSH. Ik wil dat je hier een ban krijgt maar OOG vind dat je je ontwrichtende gang moet kunnen gaan.

  • Als Brabander zou jij moeten kunnen weten hoe ernstig de situatie is, en dat het slechts vasthouden aan beleid van "op 1,5meter afstand blijven" als dood door schuld te kwalificeren is.
    Voor de "gein" eens de tweetreeks van "Cortes" lezen. Cartoonist wiens vrouw in een Brabants ziekenhuis werkt. Italiaanse toestanden. Het ene slecht nieuws gesprek na de andere. Mensen en hun naasten die horen dat ze niet aan de beademing mogen.

    Dat jij als gepolariseerde kerel het luiden van noodklok jou niet bevalt omdat degenen die die noodklok luiden jou niet bevallen, verbaast me niets. Oproep tot ban ook niet. Weleens wat over het voormalige Oost-Duitsland gelezen. Onverdraagzaamheid ten op zichte van een andersdenkenden was in de heilstaat de normale manier van doen.

    Over postes: er worden prachtige initiatieven getoond. Maar zou ze graag allemaal inruilen voor een lockdown. Teveel mensen die niet om de medemens geven en niet binnen willen blijven.

  • Mensen die niet op een normale manier hun mening kunnen verkondigen zonder zwaar in de aanval te gaan met ongefundeerde claims is niet gewoon een andersdenkende, nee die persoon is een sociopaat. Mensen mogen naar buiten om te wandelen en sporten. Ze moeten immers ook boodschappen doen, ook voor anderen die dat zelf niet kunnen. Er moeten nog steeds mensen naar hun werk. Honden moeten worden uitgelaten. De onverdraagzame hier ben Jij VSH. Doen wat VSH zegt of je bent een crimineel. Daar komt je dictatoriale megalomane karakter weer boven drijven.

  • Heb de afgelopen weken een aantal teksten van VSH gelezen. Wanneer je naar de inhoud kijkt dan vind ik dat zorgwekkend. Zo radicaal en zo weinig inlevend. Overal vijanden en complotten zien.
    Ik hoop dat dit gedrag niet uit de hand loopt.

  • Dankje Marc! Ik schrok idd erg van VSH's reactie. Veel liefs vanaf de Schildersbuurt, waar mijn vriendin in thuiscarantaine zit, en ik haar help waar ik kan.
    M'n vriendin heeft Corona klachten, en ik niet. Ik ben waarschijnlijk drager, maar ik trek 24/7 binnen zitten zelf echt niet. Ik ben gisteravond even het Noorderplantsoen ingeweest voor een frisse neus, ging prima met die 1.5m afstand + elleboog schudden.
    Ik vind het een prachtig initiatief, maar ik vrees dat ik als drager geen hulp mag gaan bieden ?

  • Als je als politicus nu de urgentie nog niet onderkent, ben je inderdaad crimineel. Daardoor binnen tien dagen Noord-Italiaanse toestanden in Groningen. Onvermijdelijk.

    Je kunt je amper aan de indruk onttrekken dat Mark "Shell" Rutte graag tienduizenden AOW-uitkeringen wil afboeken, en dat ene Jaap van Dissel met zijn RIVM-vriendjes expres het gevaar maandenlang heeft lopen wegwuiven zodat ze de kans op een spannend eugenetisch groepsimmuniteit-experiment zouden krijgen.

    Sporten? Fijn en gezond. Maar dat mensen niet een maand of twee hun leven minder comfortabel en fijn willen laten zijn, om tijd te winnen voor drastisch uitbouwen van IC-capaciteit, voorraden kunnen opbouwen, onderzoek naar aard/gedrag van virus en voor acuut onderzoek naar effecten van bestaande anti-virale is een teken hoe ziekelijk individualistisch we zijn geworden. Aan dat feit wordt door huidige lieve initiatieven als bovenstaande posters niets afgedaan.

    Sociopaat? Als ik dat zou zijn, dan was ik geen schoonmaker, maar een rayonmanager of eigenaar van een schoonmaakbedrijf. De hoofdreden dat ik geen voorman wil zijn is dat je medeverantwoordelijk bent voor ontslag van mensen die graag willen, maar niet kunnen.
    Komische geschiet met hagel als het om duiden van mijn stoornis gaat. In autistische spectrum? Die geef ik je zo mee. ADD? Heb een nooit uitgepakt pakje ritalin in huis. PTTS? Wellicht in lichte mate. Uitgedoofde borderlineske trekken? Slag is ook aan jou. Vermijdende en ontwijkende persoonlijkheidsstoornis? Misschien.

    Hoe dan ook. Het is wat betreft Corona geen tijd voor een vriendelijke toon. Er is een noodsituatie. We hebben een premier die zolang die niet het land op slot gooit, zorgt dat we ons als lemmingen van een cliff afwerpen, waarbij de ouderen en zwakkeren de val zeker niet gaan overleven.

    En hoe mooi ook, deze posteracties zijn uit de de fijne categorieën "saamhorigheid" "er voor elkaar zijn".Terwijl we met zijn allen heel kwaad moeten zijn dat door nog steeds afwezig zijn lockdown, de aangetoonde besmettingen, ondanks gebrek aan testmateriaal, zich in steeds kortere tijd verdubbelen. Tijd van polarisatie is voorbij. Eendrachtig voor een lockdown. Of vind jij als zelfverklaard GroenLinkser enkele zetels extra voor bijvoorbeeld de FvD, die het gevaar gewoon veel eerder onderkenden, echt een groter probleem dan (door overlijden en ernstig invaliderende ziekteverloop) tienduizenden verwoeste levens?

  • @ Teun.

    Dat is heel naar. Hoop dat je vriendin snel en volledig hersteld.

    Met wandelingetje is niets mis. Als je afstand in acht neemt. Probleem is dat heel veel mensen 1,5 meter veel te moeilijk vinden. Kinderen, studenten, hondenbezitters en bejaarden. Massa's die aantonen dat vrijheid te moeilijk is. Dat de overheid moet ingrijpen.

    En zeg anderhalve maand 24/7 binnen blijven moeilijk? Valt mee toch wel mee. Moet even een knop omzetten. Misschien dagboek van Anne Frank lezen. Bij de daarin beschreven hel vergeleken is kortdurend thuis zijn toch best te doen.

  • Majaja.

    Rutte en Van Dissel op hun blauwe ogen vertrouwen, en dan na crisis gaan evalueren, betekent misschien wel 100.000 onnodige doden. Enige wat dat nog kan voorkomen is nu de boel op slot.

    Terugkomend op derdewereldland-achtige aantal IC-bedden. Professor Alex Friedrich kwam ook met 1150? Tis een microbioloog, en niet hoofd intensivisten, maar toch vermoed ik dat hij geen onzin-cijfers op de site van UMCG plaatst.

    Uit de hand lopen? Geen zorgen. Beledigingen, oproepen tot ban of geven van ban door OOGTV. Ik vind het allemaal wel prima. Laatste misschien ook beter. Zit met reaguren mijn leven al een jaar of tien compleet te vergooien. Alleen de eens in de zoveel tijd terugkerende pogingen tot doxen door mijn stalker RealJack, die als sociopaat echt alles uit de kast haalt om mij te bestrijden, trek ik niet zo goed.

  • @VSH
    Mijn advies is dan ook om direct te stoppen met het op deze site droppen van je frustraties.
    Je ontspoort volledig. Dat is al veel meer mensen hier opgevallen.
    In dit geval helpt alleen een totale sociale lockdown!

Recente berichten

‘Zondag wisselend bewolkt, komende dagen zon maar ook buien’

Stralend en zonnig voorjaarsweer zit er voorlopig nog niet in. De zon zal zich de…

2 uur geleden

Geen treinverkeer mogelijk naar Assen door aanrijding

Treinreizigers tussen Groningen en Zwolle moeten op Koningsdagavond rekening houden met vertraging. Door een aanrijding…

3 uur geleden

Persoon uit water gered aan Turfsingel

Omstanders hebben zaterdagavond aan de Turfsingel een persoon uit het water gered. De persoon was…

4 uur geleden

Meisje ten val in Haren en komt met voet bekneld te zitten in fietswiel

Een meisje is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeluk op de Kerkstraat in Haren. Dat…

7 uur geleden

NK Jeugdschaken strijkt neer in Hoogkerk: “Het moet zo stil mogelijk zijn in het gebouw”

Hoogkerk is tijdens de meivakantie het mekka voor de Nederlandse jeugdschakers. Zaterdag begon het Nederlands…

8 uur geleden

Ondanks ontbreken grote vrijmarkt toch een feestelijke dag in Beijum

In de wijk Beijum was er de afgelopen jaren veel belangstelling voor de grote rommelmarkt.…

10 uur geleden