Coronacrisis in het klein (6): aan de kant gezet en straks misschien hard nodig

nieuws
Inzameling voor Voedselbank. Foto: Maarten van Wieringen.

Een zonnige dag. Een tierelier actie. Een meegeluisterd gesprek. En geen goed nieuws voor enkele freelance recensenten.

De freelance recensenten van het Dagblad van het Noorden kregen deze week te horen dat er geen beroep meer op ze wordt gedaan de komende maanden. De verwachting is dat de advertentie-inkomsten van de krant verder gaan dalen door de coronacrisis.

Coen  Peppelenbos schrijft hierover in het literaire weblog Tzum. De situatie kan ook zo weer veranderen in het onfortuinlijke geval dat het corona-virus voor een grote uitval op de redactie zorgt en er freelancers nodig zijn om de krant draaiende te houden.

Voor Groningen hebben boswachters Annet, Anneke, Jelka, Mariska, Jaap en Marieke enkele mooie routes op een rij gezet.  ‘Ontdek prachtige gebieden en blijf in beweging. Het is nog steeds mogelijk om buiten te wandelen, zolang je geen klachten hebt en als je wel grote groepen kunt vermijden. Iedereen is van harte welkom; de natuur is de ideale plek om te bewegen en het hoofd leeg te maken, zeker nu de lente ontluikt’.

 

Mensen maken zich druk om de drukte op verschillende plekken.

De actie voor de Voedselbank in de Fivelgostraat was een groot succes.

De interactieve reclameborden die de gemeente onlangs plaatste komen nu goed van pas.

Door met elkaar te blijven praten bij het  vergroten van  de afstand kan het zijn dat anderen ook horen wat er gezegd wordt.

Het filmpje dat deze zaterdag massaal door hulpverleners wordt gedeeld is geen grapje.

De Groningse Fotodoos plaatst deze dagen extra veel foto’s op haar Facebookpagina. En dit keer ook een lied.