Besmettingsgraad in gemeente Groningen blijft gelijk sinds maandagmiddag

nieuws

Hoewel er in Nederland als geheel sinds maandagmiddag weer een behoorlijke stijging is van het aantal positief geteste coronapatiënten (811), blijft de besmettingraad in de gemeente Groningen vrijwel gelijk. Dat blijkt uit cijfers die het RIVM dinsdagmiddag naar buiten bracht.Net als maandag zijn ook dinsdagmiddag per 100.000 inwoners zo’n 22,9 mensen besmet met het coronavirus. Daarmee blijft het totale aantal vastgestelde besmettingen in de gemeente op 53 staan.

Sinds maandagmiddag zijn 811 mensen in Nederland positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). De vorige vierentwintig waren dat er slechts 545. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 5560. Onder hen zijn 1495 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). 63 patiënten zijn sinds de vorige update gemeld als overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 276 mensen gemeld als overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Het aantal gemelde patiënten en overleden patiënten kan per dag verschillen om verschillende redenen. Zo zien we dat overleden patiënten niet altijd op dezelfde dag gemeld worden. Dat de aantallen per dag schommelen zegt nog niets over het effect van de maatregelen die sinds half maart ingesteld zijn. Naar verwachting zal dat effect pas eind deze week of begin volgende week te zien zijn.