Appartementencomplex Friesestraatweg gaat “Dykstaete” heten

Het nieuwe appartementencomplex op de locatie van Vakgarage VeldmaJansen aan de Friesestraatweg 231 gaat Dykstaete heten. Het is genoemd naar de vroegere boerderijplaats Dykstra.

Het complex bevindt zich tussen de Stadskerk en de A-Garage. Het bevat 153 huur- en koopappartementen, met een grootte tussen de 70 en 95 m2. De bebouwing loopt in een U-vorm trapsgewijs op en af, vanaf het water met drie tot zes bouwlagen, naar een hoog woonblok van elf lagen aan het Reitdiep.

Hierdoor ontstaat een autovrije besloten binnentuin met een opening naar het water en een kade langs het Reitdiep. Ook komt er een ondergrondse parkeerkelder met zo’n 180 parkeerplaatsen, met daarboven een binnentuin. Vanwege de nabijheid van een drukke weg worden hoge eisen gesteld aan de geluidsisolatie, Omwonenden kunnen vier weken reageren op de plannen.

Deel dit artikel: