Aantal coronabesmettingen in Groningen neemt toe

nieuws

Het aantal coronabesmettingen in de gemeente Groningen is het afgelopen etmaal toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM die woensdagmiddag werden gepubliceerd.

Volgens het RIVM zijn er in de gemeente nu 25,1 personen per 100.000 inwoners positief getest op het coronavirus. Dit komt neer op 58 personen. Dinsdag waren het er volgens het RIVM 22,9 wat neerkwam op 53 besmette mensen.

Landelijk zijn er in de afgelopen 24 uur 852 mensen positief getest waarmee het totaal op 6.412 komt. Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger omdat niet iedereen getest wordt. Tachtig mensen kwamen te overlijden waarmee het aantal sterfgevallen op 356 komt. Tot slot laat het RIVM weten dat er nu 1.836 mensen opgenomen zijn, óf opgenomen zijn geweest, in de ziekenhuizen. Dat zijn er 341 meer dan dinsdag.

Deel dit artikel: