Aantal coronabesmettingen in gemeente Groningen stijgt van 58 naar 76

nieuws

In de gemeente Groningen is het aantal coronabesmettingen sinds woensdagmiddag opnieuw flink toegenomen. Dat blijkt uit de cijfers die het RIVM donderdagmiddag naar buiten bracht.

Volgens het RIVM zijn er in de gemeente nu 32,9 personen per 100.000 inwoners positief getest op het coronavirus. Dit komt neer op 76 personen. Dinsdag waren het er volgens het RIVM  25,1 wat neerkwam op 58 besmette mensen.

Sinds woensdag zijn er in heel Nederland 78 mensen gemeld die zijn overleden aan COVID-19. Er zijn 1.019 mensen positief getest. Hiermee komt het totaal op 7.431 positieve gevallen, waarvan 2.151 patiënten in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: staat op 434.

Deel dit artikel: